95letý muž z Illinois zemřel v pátek během násilné konfrontace s policií poté, co se odmítl nechat přijmout do zdravotnického zařízení. Když policistům hrozil holí a nožem, byl tento starý občan zasažen taserem a smrtelně i výstřely vystřelovacích polštářků z brokovnice. Kancelář ohledání mrtvých kraje Cook uvedla, že John Warna, 95-letý obyvatel domovské komunity seniorů v Park Forest III. zemřel v důsledku traumatu od silného úderu tupým předmětem do břicha poté, co do něj policie střílela vystřelovacími polštářky pro brokovnice.


Policisty v pátek do domova zavolali, aby pomohli zaměstnancům soukromé ambulanční společnosti Warnu nedobrovolně odvézt na kliniku k lékařskému ošetření. Tento starý občan údajně hrozil personálu tohoto zařízen a zdravotníkům z ambulance kovovou hůlkou a 2-stopy dlouhou lžící na boty, protože se nechtěl nechat přijmout do nemocnice.

Když v pátek v 8:42 večer přijala na místo policie, nařídili tomuto muži, aby tyto věci odhodil. Ten si místo toho vzal „12-palcový kuchyňský nůž řeznického typu“ uvedlo policejní oddělení Park Forest v e-mailovém tiskovém prohlášení, které dostal Chicago Tribune.