Samantha Power Obamova speciální asistentka, která protlačovala povraždění více než 30 000 Libyjců pod pláštíkem humanitární intervence, možná brzy nahradí jako americká velvyslankyně u Spojených národů Susan Rice. Rice zdrchaná z aféry Benghází se uklidí z Bílého domu a zaujme roli Obamova národně bezpečnostního poradce. V mediální Rose Garden dokonce oznámili, že bude i ve druhém funkčním období Obamovi přerovnávat zahraničně politický stůl, president Rice vylíčil jako „neúnavnou obhájkyni amerických zájmů a hodnot,“ jinými slovy zájmů globální elity. Dodal ještě, že Rice je „zuřivou bojovnicí za spravedlnost a lidskou důstojnost.“


Rice má požadovaný životopis. Je věrohodnou členkou Výboru pro zahraniční vztahy. Jejím mentorem je bývalá Clintonova ministryně zahraničí Madeline Albright, která řekla, že předpřipravená vražda více než 500 000 iráckých dětí byla cenou, která za to stála. Stejně jako její kolegyně Samantha Power i Rice je nadšenou bojovnicí za invaze do malých zemí. „Obamova velvyslankyně u OSN Susan Rice, daleko hnusnější než vzteklá čuba ministryně zahraničí George Bushe Condoleezza Rice, a je v administrativě tou nejhlasitější a nejútočnější proponentkou tzv. „humanitárních intervencí,“ píše Glen Ford .

Power je považována za hnací sílu za vládní politikou „humanitární války“ v Libyi. „Než vstoupila do administrativy, tak Power vlastně létala kolem světa a pronášela proslovy o ‚humanitárních pochybeních‘ a o ‚odpovědnosti za ochranu.‘ Její profesionální kariéra dále začínala v Mezinárodní krizové skupině, kde pracovala pod přední autoritou na ‚odpovědnost za ochranu,‘ Garethem Evansem,“ píší Eric Pottenger a Jeff Friesen.

Samantha Power je považována za hnací sílu za vládní politikou “humanitární války” v Libyi. Photo: Steve Jurvetson.

Vysvětlení, co je to ta ‚odpovědnost za ochranu‘ r2r např. ZDE .

Mezinárodní krizová skupina (ICG) je nevládní organizace NGO podporovaná Ford Foundation od CIA a Open Society Institut George Sorose. ICG sehrála svou roli jako nástroj destrukcí inženýrských struktur bývalé Jugoslávie, při globalistickém projektu, který se speciálně zaměřoval na civilní infrastruktury, a odhadem po něm zůstalo 1 500 – 2 000 civilistů a bojovníků mrtvých. „NATO se nezaměřovalo jen na vojenský aparát Jugoslávie, usilovalo o devastaci civilních infrastruktur v Jugoslávii, a to se jim i dařilo. Elektrárny, vodárny, školy, nemocnice, silnice, mosty, železniční tratě, továrny, kanceláře a tisíce domovů a rodiny bylo rozerváno na kusy,“ píše Vivian Martin.

Pro Power to prosazování vojenské intervence a inženýrství masového vraždění v Kosovu – spolu se zaopatřením svého blahořečení přes knihu, která jí vynesla Pulitzera – přineslo vykřičenost, která ji nakonec vynesla až nejvyšším příčkám vlády.

Takhle Tom Hayden – kdysi levicový anti-establishmeťák, nyní opora establishmentu – popsal Power v roce 2011:

Power se po zobecnění svých balkánských zkušeností stala advokátkou amerických a NATO vojenských intervencí do humanitárních krizí, což je postoj, za nějž začala být známa jako „humanitární jestřáb.“ Začala ve válce vidět nástroj k dosahování svých liberálních, až radikálních hodnot. „Spojené státy musí být také připraveny riskovat životy svých vojáků,“ aby zabránily hrozbě genocidy, napsala. Odsuzovala Západní „smířlivost“ (appeasement) k diktátorům. Věřila, že „bitva za zastavení genocidy byla opětovně vždy ztracena v hájemství domácí politiky.“ Z jejího hlediska byly starosti domácí politiky jako diskriminace a nezaměstnanost jen podružné oproti zahraničním krizím, což byl v zahraničně politických kruzích, k nimž se přidala, běžný postoj.

Pro globalisty je stěžejní myšlenka na udržování veřejnosti v klamu lstí a balamucením, aby podporovala nikdy nekončící války a intervence, ať už je to ve stylu frakce vládnoucí elity neo-conů nebo ve stylu „liberální“ frakce maskováno za humanismus.

Obamova zahraniční politika je téměř identická s tou, co měl jeho předchůdce. Po osmi letech pod správou neo-conů, Americkému lidu dovolili, aby si zvolil muže, kterého korporátní média směšně vykreslila jako zachránce. Samozřejmě, že politika tohoto zachránce opisovala přímo z čtečky za kamerou, kde scénář sepisovali globalističtí inspicienti, takže je to pokračování politiky, která se jen nepatrně odchyluje už od instalace národně bezpečnostního státu koncem 40. let.

Povýšení Samanthy Power signalizuje pravděpodobnost „humanitární intervence“ do Sýrie během měsíců či týdnů před námi. Podobně jako u libyjské intervence bude i tato intervence líčena jako principiální reakce na porušování lidských práv Bášarem Asadem. A poté, stejně jako to bylo po Libyi, si bude jen málokdo všímat těch masakrů spáchaných údajnými osvoboditeli a konečného osudu, jaký utrpí běžní Syřané, osudu sdíleného s běžnými Libyjci a Iráčany z předchozích humanitárních intervencí.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com