Bill Gates kritizoval zambijskou ekonomku, a ta plamenně odpověděla… V úterý tento týden se spoluzakladatel Microsoftu Bill Gates zúčastnil dotazové diskuse na University of New South Wales. Během tohoto sezení se někdo z posluchačů miliardářského filantropa zeptal, zda má pomoc Africe dalekosáhlé negativní důsledky na základě ústřední myšlenky značným ohlasem ověnčené knihy zambijské ekonomky Damisa Moyo – Smrtící pomoc, proč pomoc nefunguje a lze pro Afriku najít jinou cestu… Gates, který tvrdil, že tuto knihu četl, v odpovědi prohlašoval, že toho autorka „o pomoci a o tom, jak v Africe funguje, moc neví,“ s dodatkem, že „knihy jako tahle propagují zlo.“ – Forbes


Dominantní sociální téma: Poskytnout zkorumpované vládě pomoc je dobrem.

Analýza volného trhu: O Damisa Moyo jsme už psali, teď je ale ve zprávách zase, protože na ni zaútočil Bill Gates, a z našeho hlediska nespravedlivě.

Ona ve skutečnosti představuje jistou formu kontrolované opozice, je totiž členkou četných globalistických orgánů, ale je pisatelkou, která kooptovala libertariánské náhledy na neúčinnost vládní pomoci chudým zemím, a kolem toho si vybudovala kariéru. Představuje svoji názorovou stranu, zrovna tak jako představuje i Gates tu svoji. Podívejte se na náš článek tady:

Vraťme se ale k videu líčícímu Gatesův útok. V něm vidíme tu kdysi superstar Microsoftu – jasně z hloubi duše – provolávající to citlivé téma od Moyo „zlem“.

Hmm … To, co JE zlem, jsou ty biliony, které jsme během uplynulého půlstoletí nacpali diktátorům… peníze, kterými byly tyhle společnosti zbankrotovány, jak na to poukázal už John Perkins, a umožnily MMF, aby přišel a skoupil veřejné zdroje pro Západní korporace a další „za cenu frcu.“

Tohle je hra, o kterou jde, nebo alespoň jedna z nich, a když to Gates popírá, tak je prostě jasně vedle. Je nám toho nejbohatšího muže světa trochu líto: té zdevastované trosky kdysi vitálního mladého muže, kterým býval.

Jí přetučnělé jídlo, necvičí, moc cestuje, obhajuje vakcíny a globalizaci… celou mezinárodní ekonomiku včetně jejích centrálních bank, korupce, inflace, války a obecné devastace.

Soudě z obrázků a videí, které jsme viděli, nám připadá, že z toho není příliš šťasten. Ve skutečnosti věříme, že je vykořeněný. Nesmírně chytrý a výkonný v počítačové branži, kterou miluje, vybudoval ohromnou společnost, ale zanedbal lobbing u americké vlády.

Odsouzený u soudu, ale zachráněný svým otcem právníkem s dobrými konexemi, je Bill Gates něco jako, no … Dickensův Bob Marley donucený bloudit po Zemi v metafyzických řetězech a protlačovat koncepty, o které nemá valný zájem, a ještě méně má o nich vědomost. To je možná nějaký druh odplaty za to, že si plně neuvědomil, jak je organizována společnost, a co by jako korporátní magnát měl správně dělat.

A teď … odsouzený, zastrašený, donucený k přátelství s daňovým nadšencem Warrenem Buffettem …, když jeho společnost řídí jiní, tu spoustu jeho peněz spravují vykonavatelé vůle a kontroloři, jimž to bylo svěřeno už před jeho smrtí (o čemž přísahal, že k tomu nikdy nedojde), a teď je odsouzen ke zbytku života na cestách, při nichž zjevně protlačuje cosi na způsob internacionalismu sponzorovaného těmi, od kterých dostal rozsudek k trvalé, dvojité „tajné“ podmínce.

[quote align="center" color="#999999"]

Poznámka pro čtenáře neznalé kontextů, na které se tu naráží.  – Poté, co Gates vybudoval megakorporaci, aniž by byl řádným členem elity a aniž by se zapojil do jejich kruhů a agend, stala se společnost Microsoft nakrátko veřejným nepřítelem a byla vystavena útokům, které ji měly rozkouskovat a převést pod kontrolu investičních bank. Gates to odvrátil přenecháním výkonné kontroly nad společností finančníkům poslušným manažerům, pokorným odevzdáním části svých peněz těm správným agendám vytvořením nadací bojující za ty správné věci a vlastním zapojením do boje za elitní dobro a vůbec převzetím role dobře do elity začleněného magnáta. Jako hlavní verbíř a výběrčí výpalného, který obchází magnátíky mimo elitu, aby se zapojili a obětovali pro dobrou věc, je znám zmiňovaný Warren Buffett. Ten je také proslulý tím, že Obamu pravidelně prosí, aby mu – i ostatním boháčům, co mají trochu nadprůměrný příjem, zvedl daně. Buffet také zprostředkoval Steve Jobsovi jeho triumfální návrat do Applu, když odevzdal část svého bohatství do těch správných nadací a osobně se angažoval za předurčené dobro. Nakonec ale Buffet selhal, když se mu nepodařilo Steva na smrtelné posteli přesvědčit, aby značnou část svého dědictví dal těmto nadacím, a Steve vzdorovitě ve smrti všechno nechal dětem.[/quote]

V jistém smyslu zlomený muž, zredukovaný na hlásnou troubu otřepaných frází o vakcínách, vládní pomoci (která evidentně a zjevně nefunguje) a o vznešenosti současného Západního paradigmatu agresivního a destruktivního globalismu.

Koukněte, jak se zadrhává, cuká sebou a polyká. Necítí se teď ve své kůži dobře a nevypadá šťastně ze současné konfigurace svého života.

Závěr: Takhle v 21. století vypadá bohatá sklizeň z velkých úspěchů.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  thedailybell.com