Abdul Rahman Ali al-Harbi ze Saúdské Arábie, který byl krátce veden jako „podezřelá osoba“ v rámci bostonských bombových útoků a ani ne o den později označen jako pouhý svědek, navštívil v roce 2009 mnohokrát Bílý dům, jak uvádí server The Rightscoop. Překvapivé obvinění přišlo po dřívějších zprávách o tom, že al-Harbiho navštívila v nemocnici první dáma Michelle Obamová poté, co údajně utrpěl zranění po jednom z výbuchů během Bostonského maratonu. Slídilové z blogosféry následně získali fotografii zachycující Obamovou v nemocnici.


 

Saúdský Arab na seznamu podezřelých z terorismu

Ministerstvo vnitřní bezpečnosti přiznalo, že al-Harbi figuroval na seznamu osob podezřelých z terorismu. Šéfka úřadu Janet Napolitanová se nicméně pokusila tento lapsus bagatelizovat tvrzením, že muž byl jen v nesprávnou chvíli na nesprávném místě.

„Byl vyslýchán, poté byl umístěn na seznam podezřelých a poté, když bylo rychle rozhodnuto, že nemá nic společného s bombovými útoky, byl ze seznamu vyškrtnut,“ řekla republikánskému senátorovi Chuckovi Grassleymu z Iowy během slyšení před senátním výborem pro judikaturu.

„Napolitanová si buď totálně protiřečí, anebo otevřeně přiznává, že je běžné, když se někdo objeví na seznamu podezřelých z terorismu, ačkoli nemá ani status „podezřelé osoby,“ napsal na svém blogu Walid Shoebat. „Je to buď lež, nebo hrůzostrašné vyjádření toho, co dělá tato vláda.“

Nabízí se několik zřejmých otázek. Za prvé, proč první dáma navštívila v nemocnici muže, který byl na seznamu podezřelých z terorismu, bez ohledu na to, jak dlouho, a za druhé, jak je možné, že tento muž měl přístup do budov, které jsou považovány za jedny z nejzabezpečenějších v USA?

Můžeme návštěvu v nemocnici a nespočet návštěv v Bílém domě připsat zvláštním vztahům mezi vládci Saúdské Arábie a minimálně dvěma americkými prezidenty? Je například dobře známo, že George W. Bush měl blízký vztah se zkorumpovanou saúdskou monarchií.

Je důležité připomenout, že to bylo Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost, které původně označilo al-Harbiho za osobu podezřelou z terorismu, a že alternativní média na tuto skutečnost prostě reagují.

Vládou předložené a detailně zpracované důkazy o bostonských bombových útocích naznačují, že pachateli byli bratři Carnajevovi, nikoli Abdul Rahman Ali al-Harbi. Jeho přítomnost na místě tragédie, jakkoli podezřelá, neznamená, že se na zločinu podílel.

Další články k tématu:

Překlad: Tomáš Piňos

Zdroj:  prisonplanet.com