Sázka na válku do vítězného konce v Sýrii přivede k moci radikály, a toto chápou i seriózní západní partneři, prohlásil ministr zahraničních věcí Ruské federace Sergej Lavrov po zasedání Rady Rusko-NATO v Bruselu. „Pokud sázka na válku do vítězného konce, kterou podporuje menší část světového společenství, bude pokračovat, tak vše ovládnou radikálové“, řekl ministr. „Pocit, že to všechno skončí velmi špatně, u našich seriózních partnerů stoupá. My proto hledáme praktickou domluvu, která nám umožní zahájit plnění Ženevského komuniké“, dodal.


 

Sýrie žádá Moskvu, aby pomohla říci pravdu o událostech v zemi

Syrský ministr informací Omran Zoabi, který je na návštěvě v Moskvě, se obrátil na ruské vedení se žádostí, aby Sýrii pomohlo říci pravdu o událostech v zemi.

[quote align="center" color="#999999"]

„Západní média zkreslují to, co se děje v Sýrii,“ řekl ministr. „Mluvíme pravdu, ale nemáme možnost ji tlumočit, kdežto arabské státy, které jsme dříve považovali za naše bratry, jimi nejsou.“[/quote]

Podle Zoabiho slov je válka proti Sýrii nejen ozbrojenou konfrontací, ale také informační. Ruský postoj vůči syrskému konfliktu je objektivní, řekl Zoabi.

REPORTÁŽ ZE SÝRIE: