Francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius vyzval dnes Čínu, aby zasáhla do krize na Korejském poloostrově. „Žádáme svolání zasedání RB OSN. Zvlášť žádáme Čínu, která má vliv na Severní Koreu, aby zasáhla do vzniklé situace,“ prohlásil Fabius. Dodal, že hodlá navštívit příští týden Čínu, aby projednal záležitosti v regionu.


Podle  některých zahraničních zdrojů   se čínská armáda   přesunula směrem k severokorejským hranicím . Ke zvýšené pohotovosti došlo poté, co Severní Korea, její spojenec, se kterým má obrannou smlouvu, zintenzivnila a zvýšila vojenské hrozby. Zvýšenou aktivitu zaznamenalo i čínské námořnictvo ve Žlutém moři.

[quote align="center" color="#999999"]

Severní Korea ve středu oficiálně oznámila Washingtonu, že schválila útok proti Spojeným státům, jehož součástí může být případně i „diverzifikovaný jaderný úder“. „Oficiálně informujeme Bílý dům a Pentagon, že neustále se stupňující nepřátelskou politiku Spojených států vůči KLDR (Severní Koreji) a jejich nezodpovědné vyhrožování jadernou zbraní smete silná vůle jednotné armády a lidu. Rozdrtit jejich i novátorské menší, slabší údery severokorejských jaderných prostředků, které budou namířeny na více míst. Informujeme, že v této souvislosti jsme zvážili a schválili nemilosrdnou operaci revolučních ozbrojených sil,“ informoval o tom mluvčí generálního štábu severokorejské lidové armády v prohlášení, které zveřejnila v angličtině státní tisková agentura KCNA.  Více  ZDE a  ZDE.

Plán Fedu na krach ekonomiky a vytvoření prostoru pro světovou vládu a autoritářskou globalistickou ekonomiku doprovázenou systémem kontroly policejního státu bude vyžadovat dostatečně silné předpoklady – a těmito předpoklady by docela dobře mohla být nová válka na Korejském poloostrově. Více   ZDE .[/quote]