Bývalý prezident Trump předpovídá, že v případě odvety v roce 2024 „rozdrtí“ prezidenta Bidena. (Foto: Twitter)

Ve více než hodinovém projevu před zhruba 1 500 lidmi v jednacím sále v Manchesteru ve státě NH se Trump přirovnal ke „křivému Joeovi“, který se podle Trumpových slov snažil o „další čtyři katastrofální roky“.

„Od nynějška bude znám jako ‚Křivý Joe Biden‘,“ řekl Trump a sdělil davu, že „opouští“ přezdívku, kterou dal své bývalé rivalce Hillary Clintonové, a dodal: „Nikdy v historii americké politiky nebyl nikdo tak křivý a nečestný.“

Trump označil Bidenovu rodinu za hrabající miliony dolarů v zahraničních zájmech, včetně Číny.

„Divíte se, že s Čínou nic nedělá,“ řekl Trump, který dodal, že v době, kdy byl prezidentem, poskytl americkým lobbistům „stovky milionů dolarů jako úlevu přímo z peněz, které jsme přijímali z Číny“, čímž podpořil důležité odvětví.

„Joe Biden se stará pouze o obohacení vlastní rodiny. Mně jde o obohacení vaší rodiny a vás,“ řekl bývalý prezident a dodal, že on se umí postavit čínskému vůdci Si Ťin-pchingovi, zatímco Biden ne.

„Se spoustou lidí jsem si rozuměl. Proto jsme neměli žádné války,“ řekl Trump. „Bidenovo vítězství bude špatné pro vás, dobré pro Čínu a opravdu skvělé pro tyto globalisty,“ pokračoval. „Stojím dnes před vámi a jsem jediný kandidát, který vám to může slíbit: zabráním třetí světové válce.“

„Trumpovo vítězství bude špatné pro globalisty… marxisty, ale bude skvělé pro tvrdě pracující lidi.“

Trump také řekl, že Bidenovi předal „nejrychlejší ekonomické oživení, jaké kdy bylo zaznamenáno, a to vše bez inflace“, ale že „on tu vzkvétající ekonomiku vzal a okamžitě ji rozmetal na kousky“.

Bývalý prezident také řekl, že „opravdu věřím, že kdybyste vzali deset nejhorších prezidentů a sečetli je, neudělali by to, co tento muž a co udělala tato administrativa“.

Hrubý domácí produkt, klíčový ekonomický ukazatel, nyní dosahuje anemického růstu 1,4 %. Náklady na energie rostou, stejně jako inflace. Reálné mzdy klesají 24 měsíců v řadě – to je podle Trumpa rekord. „Musíme zachránit Ameriku z trosek Bidenovy ekonomiky,“ řekl. -Epoch Times

Pokud jde o kriminalitu a tresty, Trump říká, že by zajistil větší bezpečnost v amerických městech posílením imigračního dohledu a „přefinancováním“ policejních složek. Bojoval by také proti „radikálním“ okresním prokurátorům, kteří „vyzbrojili“ americký soudní systém a zároveň zavírají oči před násilnými zločinci.

„Když přelétám nad státem, který je náhodou řízen demokraty, pošlou mi předvolání před velkou porotu. Ti lidé jsou nemocní!“ Trump žertoval. „A mimochodem, po tomto projevu po mně půjdou ve velkém …. Nakonec po mně nepůjdou. Jdou po vás a já jim jen stojím v cestě.“

Poté, co Trump upozornil na svůj náskok v několika průzkumech jako lídr GOP, prohlásil, že by Bidena „rozdrtil“, kdyby se spolu utkali v odvetě 5. listopadu, ale varoval publikum, že bude muset odevzdat tolik hlasů, aby to převážilo případné pokusy demokratů o podvod.

„Volba v těchto volbách je nyní mezi silou a slabostí, mezi úspěchem nebo neúspěchem, mezi bezpečností nebo anarchií, mezi mírem nebo konfliktem a prosperitou nebo katastrofou,“ řekl.