• Mluvčí: Nigel Farage poslanec Evropského parlamentu, vůdce Strany nezávislosti Spojeného království – UK Independence Party (UKIP), spoluprezident skupiny v Evropském parlamentu Evropa pro svobodu a demokracii – 'Europe of Freedom and Democracy' (EFD) – nigelfaragemep.co.uk • Debata: Příprava na schůzi Evropské rady 13. až 14. prosince 2012 Prohlášení Rady a Komise [2012/2725(RSP)] Přepis videa:

Když jsem před mnoha lety na tomto místě vystoupil a řekl, že euro-projekt je závadný a skončí velice špatně, narazil jsem v této komoře na výsměch a musím přiznat, že šlo o velice osamělou zdlouhavou hru.

Teď je tu už ale rostoucí počet lidí, kteří uznávají závadnost euro-projektu a opravdu i tam venku v Evropě už zhruba polovina obyvatelstva EU a Eurozóny lituje, že se do této měny šlo.

A tento týden mě potěšilo, když jsem spatřil, jak se teď ozývají i silnější hlasy z řad expertů finanční komunity.  A opravdu i dánská banka Saxo Bank prohlásila, že vůdci Eurozóny se chovají jako závislí na drogách či alkoholici. A jak má ta Saxo Bank pravdu, protože si nadále berete tu samou drogu, která vám i lidem Evropy přinesla tolika škody. Je čas, abyste uznali, že státy Středomoří se do Eurozóny nehodí, a bude-li tento summit tlačit na bankovní a fiskální unii, tak to nikomu nepomůže, skončí to nakonec krachem.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: tv.globalresearch.ca

]]>