Aparátčíci Evropské unie se v pondělí shromáždili v Bruselu, aby kuli pikle ohledně dalších kroků proti syrskému režimu Bashara al-Assada a naplánovali “humanitární” intervenci do Mali. 27 ministrů zahraničí EU se dnes sejde s Mouzem al-Khatibem. Al-Khatib popisován jako „umírněný“ je sunnitský muslim a vede Národní koalici pro syrské revoluční a opoziční síly, což je koaliční skupina založená v Doha v Kataru, která odmítá vyjednávat s režimem al-Assada a podporuje FSA – čili Svobodnou syrskou armádu CIA. FSA je v současnosti vyšetřována kvůli popravám válečných zajatců a dalším ukrutnostem.

O tom jak a proč byla Národní koalice pro syrské revoluční a opoziční síly založena český článek ZDE.

Jaká je autorita této rady u džihádistických bojovníků na bitevním poli český článek ZDE.

Ač byla Národní koalice okamžitě zavržena teroristickou skupinou Fronta al-Nusra spojenou s al-Kaiídou jako „konspirační projekt“, je teď uznána fosilizovanými wahhábitskými režimy v Saúdské Arábii, Kataru, Bahrajnu, Spojených arabských emirátech, Kuvajtu a Ománu, jako „legitimní reprezentant“ Syrského lidu.

„EU sama však nenabízí formální uznání – to zůstává na jednotlivých členských zemích – řekla ale, že tato koalice je legitimním zástupcem Syrského lidu,“ hlásí Associated Press.

Rada pro spolupráci v Zálivu, Francie, Británie a Turecko – ty však všechny tuto koalici formálně uznaly jako jediného legitimního zástupce Syrského lidu.

Další spiknutí proti syrské vládě se rozbíhá v Maroku. Ve středu tzv. „Přátelé Sýrie“ naplánují „politický přechod“ od al-Assada k daleko povolnější vládě vybrané wahhábitskými státy v Zálivu a jejich partnery v EU a ve Spojených státech. Shromáždění v Maroku vymyslí způsoby podpory Národní koalice, které „sjednotí dohromady velice široké spektrum opozičních frakcí a jednotlivců,“ a má podle AFP „velice věrohodné vyjednavače“.

Ústředním bodem úsilí o sesazení al-Assada je obvinění, že použije chemické zbraně proti svým „vlastním lidem“, jinými slovy žoldnéřům hostujícím v Turecku a podporovaným CIA a financovaným Saúdskou Arábií a Katarem.

Švédský ministr zahraničí Carl Bildt řekl během tiskové konference v Bruselu, že na této schůzce se bude diskutovat o chemických zbraních. „Situace tohoto chaosu přerůstá do nebezpečí, že tyhle věci by mohly přetéci ven do celého regionu,“ řekl Bildt, když vysvětloval tu záminku, kterou NATO a USA k útoku na Sýrii použijí.

Bývalý šéf štábu ministra zahraničí Colina Powella Lawrence Wilkerson řekl, že Sýrie nikdy proti svým vlastním lidem chemických zbraní nepoužije. Prohlásil, že ve Spojených státech došlo k „masivní politizaci zpravodajství“ a že „se připravujeme na pozemní invazi do Sýrie.“

Válečná rada EU rovněž prodiskutuje nadcházející intervenci do Mali. Podobně jako když aranžovali argumentaci použitou EU a Spojenými státy k přípravě na invazi do Sýrie, tak ministři v Bruselu argumentovali, že al-Kaiída „by mohla mít volné pole působnosti pro útoky na  západní cíle,“ hlásí Associated Press.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: prisonplanet.com

]]>