Daniel „Dani“ Rothschild je izraelský generálmajor, který je ředitelem izraelské banky, která je členem trustu Tchenguiiz Discretinary Trust, který byl klíčovým hráčem při zbankrotování největší islandské banky v roce 2008. Rothschild býval dlouho na nejvyšších příčkách izraelského vojenského zpravodajství. Vazba na izraelské Rothschildy při vybrakování islandských bank se už objasnila a stojí za zmínku. 23. června bylo ohlášeno, že Tchenguiz Discreationary Trust (TDT je mateřskou společností vedenou Victorem Thenguizem z Izraele) 23. června 2010 souhlasila s vyrovnáním přes předání zmrazených Somerfieldových peněz do správy zkolabované islandské banky Kaupthing.

Zpravodajské zprávy poukazují na skutečnost, že členy v trustu Tchenguiz Discretionary Trust jsou Investec a Bayeux Trusees. Fakt, že Investec je členem TDT je extrémně zajímavý, protože ten dlouho vedl izraelský generálmajor Daniel „Danny“ Rothschild, bývalý šéf vojenského zpravodajství Izraele. Rothschild se narodil v roce 1946 v Rothschildy financované osadě Rozhon Le Zion. Investec je soukromě držená „banka“, jejíž pobočky jsou v Evropě, Guernsey, Izraeli a Švýcarsku.

Skutečnost, že rodinný fond Tchenguizovy rodiny je spojen s bankou Rothschildů vedenou bývalým šéfem izraelského vojenského zpravodajství silně podporuje moji hypotézu, že vypludrování islandských bank bylo mega-zločinem v režii kriminální sítě izraelských Rothschildů.

Danny Rothschild hrál klíčovou roli v zapojení Spojených států do útoku na Irák v roce 1991. Když v únoru skončilo bombardování, byl povýšen na generálmajora.

Danny Rothschild je generálním honorálním konzulem Vanuatu v Izraeli. Do současného nástinu jeho biografie patří i tyto údaje:

V srpnu 1984 byl Rothschild asistentem náčelníka štábu IDF. V roce 1985 byl jmenován velitelem jednotek IDF v jižním Libanonu a povýšen na hodnost brigádního generála. Sloužil jako zástupce ředitele vojenského zpravodajství a šéf Zpravodajského oddělení výzkumů a analýz. Ze své funkce byl odpovědný za vytváření a analýzy národních strategií (politických a vojenských) včetně těch z dob Války v Zálivu. V únoru 1991 po této válce dosáhl hodnosti generálmajora. Jako koordinátor vládních aktivit na okupovaných územích Rothschild řídil a koordinoval všechny občanské záležitosti na těchto teritoriích. Kontroloval roční rozpočet 500 milionů US dolarů a spravoval 21 000 lidí civilního i vojenského personálu. Po své rezignaci ze své funkce v únoru 1995 vstoupil generál Rothschild do sféry businessu; založil vlastní společnost (DANROTH Ltd.), která se stala holdingem 3 společností obchodujících s: Cennými papíry (NETACS Ltd.) a účastnících se společných projektů, dále distančním vzděláváním přes satelit (TEACHLINK Inc.). Generál Rothschild je presidentem rady pro mír a bezpečnost; je členem představenstva Hebrejské university v Jeruzalémě, předsedou Izraelského výboru Ligy americko-izraelského přátelství a ředitel Investec Bank.

Když v roce 2005 generál Rothschild navštívil Floridu, byl popisován jako “guvernér Hebrejské university v Jeruzalémě, president Rady pro mír a bezpečnost; předseda Izraelského výboru Ligy americko-izraelského přátelství a ředitel Investec Bank.”

Rotschildové: Rodina, která manipuluje s celým světem

Rodina Edmonda Rothschilda držela 52,4 procentní podíl v Israel General Bank, kterou v roce 1997 prodal jihoafrické Investec Group. Dokumenty Investec ukazují, že Danny Rothschild byl ředitelem Investec Bank (Izrael) už nejméně od roku 2000. Tahle vazba naznačuje, že rodina Rothschildů svou banku v Izraeli neopustila, jen na ní změnila štítek.


Zdroje:

Bowers, Simon, „Tchenguiz trust agrees to hand over frozen Somerfield cash„, June 23, 2010

Danny Rothschild: Honorary Consul General for Vanuatu to Israel

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: bollyn.com

]]>