Ve svém domovském městě jsem si povšiml amerických vlajek obrácených vzhůru nohama. Nejdříve jsem si jenom  myslel, že je to jen něčí osamocený komentář, teď jsem to ale viděl v jiné části města, zastavil jsem tedy na Avenue E5, abych udělal tento obrázek. Zajímalo by mě, kolik lidí po celých Spojených státech po 6. listopadu dělá to samé? Pokud to snad nevíte, vyvěšení vlajky vzhůru nohama je projevem nouzového stavu a naléhavé nutnosti zásahu. Vyvěšení vlajky na půli žerdi je vyjádření úcty k padlým ve službě vlasti. V kombinaci to znamená i tichý komentář k incidentu v Benghazi, kvůli padlým vojákům a velvyslanci, a také volby.

Když jsem prošel Internet, zjistil jsem, že teď se stejná věc dělá i u jiných věcí, jako je tenhle chlap z jižního cípu Indiany. A pak je tu ten příběh s vlajkou vyvěšenou obráceně na půli žerdi u McDonaldu, což naštvalo spoustu veteránů, ač to bylo prohlášeno za chybu.

Americký zákon o vlajce v části 8 uvádí:

Vlajka by se nikdy neměla vyvěšovat s unijními hvězdami dolů, leda jako projev velkého ohrožení např. při extrémním nebezpečí pro život a majetek.

Někteří lidé to považují za znesvěcení vlajky, když se jako forma politického komentáře vlajka spálí.

Zajímalo by mě tedy, jestli tento druh politického komentáře, jaký jsem viděl ve svém domovském městě, se potichoučku rozmáhá i jinde proto, že mnoho lidí to teď vnímá, že jsou USA v ohrožení?

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: wattsupwiththat.com

]]>