Je někdejší britský velvyslanec Craig Murray jediným informovaným a důvěryhodným člověkem, kterého vláda Velké Britanie vprodukovala? Zdá se, že ano. Britskou premiérku jakožto i celou její vládu totiž právě až Craig Murray přichytil při masivní lži.


Samozřejmě původně chtěla říct, že byl otráven ruským plynem, ale protože onen plyn Novičok umí vyrobit každá slušnější chemická laboratoř, dumalo se a dumalo, pochopitelně i ve spolupráci s odborníky, jak věc naformulovat, aby se natvrdo nemuselo říct: otrávil ho ruský plyn, ale aby to přesně takto veřejnost pochopila.

A tak byl po vzrušené diskusi naformulován kompromisní termín „typ vyvinutý Rusy“, a i spojencům bylo vzkázáno, aby takto jednotně v USA, ve Francii, Německu a vůbec v celém světě o vině Ruska na otrávení Skripala a jeho dcery promluvili.

„Totožná formulace o plynu, jehož typ byl vyvinut v Rusku, se tak přirozeně objevila i ve společném komuniké o případu Skripal, vydaném 15. března Britanií,USA a Francií“ uvádí na závěr svého článku Craig Murray, jediný informovaný a důvěryhodný člověk, kterého vláda Velké Britanie vyprukovala.

Zdroj: hs.sk