Tagg Romney, syn republikánského prezidentského kandidáta Mitta Romneye,  nakoupil elektronické hlasovací stroje, které budou použity při volbě prezidenta 2012 v Ohiu, Texasu, Oklahomě, Washingtonu a Coloradu. „Minulý měsíc Gerry Bello a Bob Fitrakis vyzradili ve FreePress.org příběh Mitta Romneyho a týmu Bain Capital investment patřícího k H.I.G. Capital, který v červenci 2011 ukončil „strategickou investici“ k převzetí kontrolního balíku v Austinu sídlící společnosti pro e-hlasování Hart Intercivic,“ jak tvrdí nezávislý žurnalista Brad Friedman. Friedman nebyl ovšem jediný, kdo objevil to spojení mezi rodinou Romneyů a Bain Capital při vlastnictví hlasovacích strojů.

Truth out hlásí:

„Prostřednictvím podílového fondu v jejich pevné držbě zvaného Solamere Mitt Romney se svou ženou a synem spolu s bratrem jsou hlavními investory do investiční firmy H.I.G. Capital. H.I.G. je následně držitelem většinového podílu a tří z pěti členů správní rady v Hart Intercivic, společnosti, která vlastní ty notoricky chybující elektronické hlasovací stroje, které 7. listopadu spočítají hlasy v tom přelétavém státě Ohio. Stroje Hartu se rovněž použijí i jinde ve Spojených státech.

Jinými slovy kandidát na prezidenta Spojených států se svým bratrem a ženou spolu se synem má přímou vazbu finančních zájmů v hlasovacích strojích, které by mohly rozhodnout volby z letošního podzimu. Tyto stroje nelze veřejně monitorovat. Pomohou ale rozhodnout o „vlastníkovi“ Bílého domu.“

Jak The Nation, tak New York Times potvrzují vazby mezi rodinou Romneyů, Solamere a Bain Capital investment a společností s hlasovacími stroji Hart Intercivic, jejíž správní rada podléhá H.I.G. Capital.

„Mitt Romney, jeho žena Ann Romney a jejich syn Tagg Romney rovněž investovali i do H.I.G. Capital spolu s Mittovým bratrem G. Scott Romneyem.

K této investici došlo částečně přes soukromě vlastněnou rodinnou podílovou firmu zvanou  Solamere, která nese jméno nóbl společnosti utažského nebe, z něhož rodina Romneyů sklouzla sem  dolů,“ dodal Truth.

Rovněž existují politické konexe mezi Solamere a Romneyovci. „Matt Blunt, bývalý guvernér Missouri, který v roce 2008 pana Romneye podporoval, je vedoucím poradcem u Solamere, což je i bratr Mitta Romneye právník Scott,“ jak tvrdí New York Times.

Voličská čísla a volební podvody byly během kampaně 2012 hlavním problémem, tvrdí republikánské hnutí útisk voličů (voter suppression). I kampaň pana Romneye byla předmětem kontroverze kvůli zavádějícím reklamám, falešným tvrzením, děravé matematice jeho daňového plánu a naprosté vágnosti záležitostí ženských práv spolu s dalšími žhavými otázkami.

Další otázky ohledně legitimity Romneyho kampaně se vznáší kvůli nedávno zveřejněné audionahráce, kde je Mitt Romney slyšet, jak žádá nezávislé vlastníky podniků, aby na své zaměstnance vyvinuli tlak k ovlivnění jejich hlasování. To, co se zveřejnilo, byly e-maily, které tito zaměstnavatelé poslali svým zaměstnancům se skrytou hrozbou, že když nebudou hlasovat pro Romneyho, mohou přijít o práci.

To, co nám to říká, je, že Mitt Romney s pomocí své rodiny a vazebm na Bain Capital je více než ochoten zkusit převzít Bílý dům pomocí nelegitimních a vysoce neetických, pokud ne rovnou ilegálních prostředků.

Každý další uplynulý den vrhá přes charakter a kampaňové metody Mitta Romneye čím dál temnější stíny na svobodu a férovost amerických voleb.

Ovšem v Romneyho kampani se skrývá ironie, kterou nelze ignorovat. Při všem tom hluku, jímž pravice zpochybňovala legitimitu Obamova prezidentství, došlo k tolika pochybným aktivitám na podporu Romneyovy cesty do Bílého domu, že když zvítězí, tak by měla vzniknout velká rozepře kvůli tomu, nelze-li náhodou jeho volbu prohlásit za naprosto nelegitimní.

Podbízí se otázka proč, když má pan Romney opravdu ty kvality, které američtí voliči u svého prezidenta chtějí, musí se uchylovat k tak velkým a pochybným tahům, když zkouší zvítězit ve volbách.

Ústřední volební komise Ruska bude sledovat prezidentské volby v USA

ÚVK Ruska uskuteční monitoring voleb prezidenta USA a připraví vlastní rozbor, oznámil novinářům tajemník komise Nikolaj Konkin.

„Jistý monitoring těchto voleb ÚVK provádět bude“, řekl Konkin. Vysvětlil, že monitoring se bude provádět nejspíše podle materiálu masmédií a informace z internetu. „Podle výsledků voleb něco připravíme“, prohlásil Konkin.

Prezidentské volby se budou v USA konat 6. listopadu. Američané budou volit mezi republikánem Mittem Romneym a demokratem Barackem Obamou.

Zdroj: czech.ruvr.ru

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: allvoices.com

]]>