Představte si lidi, kteří již celá staletí žijí na moři. Jejich domovem jsou vory a oceán. Zdá se vám to jako příběh z dobrodružného románu? Ne, je to realita, která se odehrává na odlehlých ostrovech u pobřeží Malajsie. Celý svůj život totiž přežijí na vodě a jejich přirozeným prostředím je oceán. Co všechno víme o těchto vodních lidech?


Potřebné dřevo a pitnou vodu mají z nedalekých opuštěných ostrovů, mezi nimiž se svými plovoucími domy kočují. Nezajímá je moderní svět ani peníze. Jediné, co je pro ně důležité, je oceán a jeho dary...

Život na moři je pro děti hotovým rájem. Už od mala vědí perfektně plavat a ve vodě stráví celé dny. Když mají děti 8 let, rodiče je učí lovit ryby. Rybolovu se zde věnuje každý bez ohledu na věk či pohlaví. Dary oceánu jsou smyslem jejich života.

Tito lidé často ani netuší kolik mají let. Nežijí budoucností ani minulostí. Jediné, co je zajímá, je přítomnost. Fotograf Réhahn byl překvapen klidem a vyrovnaností, které ve vodních "vesnicích" panovaly.

Bajau Laut, gli ultimi veri nomadi marini! Questi straordinari indigeni abitano il vasto tratto di mare del “Triangolo dei Coralli”, tra Malesia, Filippine e Indonesia, e non toccano quasi mai la terra ferma. Si tratta di una comunità apolide, formata da diversi gruppi famigliari, che a bordo di tradizionali imbarcazioni usate anche come case, si sposta e si stabilisce in continuazione. Un popolo pacifico, abituato a vivere di piccoli commerci, di pesca e di tutte le ricchezze che il mare può offrire... #MyBestPlaceAroundTheWorld . . #bajaulaut #seagypsy #nomad #floatingvillage #gipsy #sea #bajau #coraltriangle #amazingworld #awesomeearth #aroundtheworld #widenyourworld #beautifuldestinations #worldcaptures #earth #wonderful\\\_earthlife #naturelovers #exploringtheglobe #traveltheworld #wonderful\\\_places #onedestination #onedirection #MyBestPlace #dovemipiace

Příspěvek sdílel uživatel @ mybestplace,