Po vítězství za suverenitu se stavícího a proti masové migraci zaměřeného českého prezidenta Miloše Zemana tento víkend mnozí s napětím sledují volby ve velkých zemích Evropy, k nimž letos dojde, když to vypadá, že strany populistů a zastánců suverenity budou letos dominovat v Itálii a v Maďarsku a silnou pozici si urvou i ve Švédsku. Zatímco v roce 2017 jsme zažili významné volby ve Francii a v Německu, v nichž se jako silné projevily populistické strany Národní fronta ve Francii a Alternativa pro Německo (AfD) v Německu, tak se ale žádné nepovedlo vstoupit do vlády.


Berlusconi těžko bude premiérem, protože má zakázané veřejné úřady kvůli odsouzení za daňový únik, což dláždí cestu Salvinimu zaměřenému proti masové migraci, když se předpokládá, že jeho Liga mi mohla ve volební den překlenout i malý náskok, který má Forza Italia.

Hlasitý kritik masové migrace Salviny slíbil, že stane-li se premiérem bude deportovat do pěti let 500 000 ilegálním migrantů.

Maďarsko

Maďarské celonárodní volby naplánované na 8. dubna vypadají jako převážně jednostranná záležitost, jelikož o suverenitu usilující a proti masové migraci se stavící strana ministerského předsedy Viktora Orbána Fidesz ve všech průzkumech dominuje. Průzkum zveřejněný v neděli ukazuje, že Fidesz a její koaliční partner Křesťanskodemokratická lidová strana (KDNP) dostanou 54 procent.

Maďarsko, průzkum Nézőpont:

Fidesz/KDNP-EPP: 54% (+3)

Jobbik-NI: 13% (-1)

MSZP-S&D: 9% (+1)

DK-S&D: 8% (-1)

LMP-G/EFA: 8% (-1)

Mom-*: 3%

MKKP-*: 2%

MLP-ALDE: 1%

P-G/EFA: 1%

Együtt-*:1%

Dotazování: 03/01/18-21/01/18

Velikost vzorku: 2,000

Fidesz neustále tlačila v Evropské unii na maďarskou suverenitu, zvláště co se týče záležitostí migrantů. Tato strana rovněž provedla průzkum jako součást své kampaně proti vlivu levicového maďarsko-amerického miliardáře George Sorose.

Tato kampaň „veřejné konzultace“ přinesla rekordních 2,1 milionu poštovních odpovědí, v nichž velká většina Maďarů podporovala vládní kampaň proti Sorosovi a jeho rozsáhlé síti neziskovek za masovou migraci.

Švédsko

Poslední větší celonárodní volby letos proběhnout ve Švédsku, a to 9. září. Narůstající míra násilné zločinnosti spolu s dopady masové migrace a s nárůstem no-go zón vedla k nárůstu podpory pro populistické Švédské demokraty (SD).

Ač se SD v prosinci poprvé vyrovnala vládnoucím Sociálním demokratům, tak lednové průzkumy ukazují, že se propadla až na třetí místo za Sociálními demokraty a za Stranou umírněných.

Švédsko, průzku Ipsos:

S-S&D: 28%

M-EPP: 25% (+2)

SD-EFDD: 17% (+1)

C-ALDE: 8% (-2)

V-LEFT: 7%

L-ALDE: 5%

MP-G/EFA: 4%

KD-EPP: 2% (-1)

F!-S&D: 2%

Dotazování: 12/01/18-21/01/18

Velikost vzorku: 1,640#svpol

Ty průzkumy se změnily hlavně kvůli tomu, že mnohé strany hlavního proudu začaly přebírat od Švédských demokratů podobné postoje. Loni umírnění začali opakovat výzvy SD ke zveřejňování dat kriminální statistiky o lidech imigračního původu a několik členů vyzývalo, aby vláda nasadila armádu na pomoc policii v no-go zónách.

Už i Sociální demokraté pod ministerským předsedou Stefanem Lovfenem uznávají eskalaci násilí v no-go zónách, takže přestali úplně vylučovat nasazení ozbrojených sil v nich.

Ovšem obavy, zda strany mainstreamu nezradí své sliby, že budou tyto problémy řešit, až se zase dostanou k moci, nadále přivádí jejich dlouhodobé příznivce do řad trvalých zastánců kontroly švédských hranic.

Zdroj: breitbart.com