Vůdce Ligy severu Matteo Salvini slíbil, že stane-li se ministerským předsedou Itálie, tak deportuje půl milionu migrantů. Tento italský populista slíbil, že bude-li v celonárodních volbách v březnu 2018 zvolen ministerským předsedou, tak deportuje během svého prvního roku vlády 100 000 migrantů a půl milionu v průběhu svého pětiletého období, hlásí Telegraph.


LeU-LEFT: 6%

FdI-*: 5% (-1)

Ncl-*: 3%

I-*: 2%

+E-*: 1%

CP-*: 1%

Dotazování v období: 19/01/18–21/01/18

Velikost vzorku: 1,803

Ale i kdyby se Forza Italia umístila první, tak pan Berlusconi nemůže být ministerským předsedou, protože má tento úřad zakázaný kvůli předchozímu odsouzení za daňový únik.

Tyto sžíravé komentáře jsou od Salviniho jen poslední, když ten je známý i jako zavilý euroskeptik. Počátkem tohoto měsíce vůdce Lega Nord řekl v jednom explozivním interview: „Ať se z toho Evropská unie třeba poje*e.“

„Evropa nás po celých posledních 15 let jen trestá a máme se hůře, než jsme se měli před 15 lety,“ řekl s dodatkem: „Evropské kroky jsou tou poslední věcí, která mě zajímá.“

Itálie nese břemeno statisíců migrantů, které až donedávna do Itálie dovážely od jen pár mil vzdáleného libyjského pobřeží pro-migrační neziskovky svými „záchrannými“ loděmi, které teď zato obviňují ze spolupráce s pašeráky lidí.

Ač se EU pokoušela Itálii ale i Řecku ulevit z tohoto tlaku vynucením systému povinných redistribučních kvót na migranty, tak mnohé země jako Česko, Polsko, Maďarsko a nyní už i Rakousko tomuto systému odporují, kdy místo toho upřednostňují deportace, silné hranice a námořní hlídky.

Zdroj: breitbart.com