Policie odhalila důkazy, že za vykolejením vlaku Amtrak v pondělí byla domácí teroristická organizace Antifa. Po této smrtonosné havárii zůstali tři lidé mrtví a nejméně 100 dalších vážně zraněných, kdy vykolejené vagóny padaly na frekventovanou dálnici.


Thegatewaypundit.com hlásí:

„Policie vpadla do tábora Antifa v Olympia, ve Washingtonu, hned jak došlo k sabotáži tohoto vlaku aktivisty proti frackingu – ale tito anarchisté tvrdí, že jejich schvalování takovýchto činů bude v souladu se sliby pokračovat, dokud ‚všechny ty činitele nedostanou‘.“

Od 17. listopadu táboří tucty aktivistů Antifa na tratích, aby bránili vlakům převážet zásoby pro frackování z Port Olympia – avšak železniční společnosti tvrdí, že žádné takové převozy plánované vůbec nejsou.

Ve středu se činitelé železniční společnosti Union Pacific Railroad střetli s 20 až 30 maskovanými protestujícími, jelikož tento tábor vyklidili a očistili od bomb. Čtyři z lidí, co na trati tábořili, odmítli odejít a byli následně zatčeni, ale sebrali jich ještě osm dalších kvůli podezření v bránění výkonu služby orgánům zákona.