Moskva s Čínou se chystají na razii proti bitcoinu, což příští rok povede ke kolapsu této kryptoměny, předpovídá Saxo Bank. Tato banka je proslulá svými ‚nehoráznými‘ předpověďmi, které zveřejňuje každý prosinec. Saxo předpovídá, že v roce 2018 bitcoin vystoupá na 60 000 $ s tržní kapitalizací překračující 1 bilion dolarů. Poté se ale Rusko s Čínou spojí a zaútočí na něj.

Čína tedy ztratila 90 procent svých bitcoinových obchodů. Po těchto zprávách ta kryptoměna sice chvilku kolísala, ale rychle se zotavila a začala znovu růst.

V Rusku nejsou bitcoin ani žádné jiné digitální peníze regulované vůbec. Ruská vláda ale dostala příkaz prezidenta Vladimira Putina, aby kryptoměny zregulovala do července příštího roku.

Ruské ministerstvo financí trvá na tom, že vytváření bitcoinů a dalších digitálních peněz by mělo být ilegální, protože jejich těžba je něčím podobným jako finanční pyramidy, které jsou v Rusku zakázané. Avšak nákupy kryptoměn by podle nového zákona být trestné neměly, slíbilo ministerstvo.

Zdroj: prisonplanet.com