Upíři existují: v Itálii je jich minimálně 2 tisíce, žijí jako obyčejní lidé, ale pijí krev, povinně se mažou opalovacím krémem a často spolupracují s policií díky svým mimořádným schopnostem, tvrdí Davide Santandrea, předseda Italské ligy upírů. Italská liga upírů (la Lega italiana real vampires) spojuje 2 tisíce krvežíznivců ze všech koutů Itálie s hlavním městem v městečku Meldola v provincii Romagna. Nicméně Drákulových následníků může být mnohem více, prostě mnozí z nich zůstávají raději ve stínu.


Davide Santandrea v interview pro Sputnik Italia vyprávěl o tom, jak žijí současní upíři, s jakými každodenními problémy se potýkají a také o tom, kde upíři berou krev a proč ji potřebují:

„Italská liga upírů je oficiální organizace, kterou jsem založil v roce 2013. Spojuje skutečné upíry, takové, jako jsem já, a bojuje za práva těchto lidí. Kromě toho se zabýváme lékařskou tematikou, navazujeme na americké zkoumání upírů. Tam tento fenomén studují už 30 let. V Itálii má Asociace 2 tisíce osob. Nejsme podobní upírům, které ukazují v kině a v televizi. Není to móda. Nejsme oživlé mrtvoly. Nejsme nesmrtelní a nespíme v rakvích, nebojíme se česneku a svaté vody. Jsme lidé, ale z lékařského hlediska se lišíme od jiných lidí.

Teplota těla skutečných upírů je mnohem nižší než u obyčejných lidí. Teplota našeho těla není 36,6 stupňů, ale pohybuje se mezi 34 až 34,5 stupni. Jsme citlivý na sluneční světlo, ale slunce nás nemůže zabít, jak ukazují ve filmech. Nicméně sluneční záření u nás může způsobovat problémy s kůží. Obvykle používáme opalovací krém s největším stupněm ochrany. Samozřejmě musíme nosit i brýle s ochranou před UV-zářením.

Další zvláštností, charakteristickou pro upíry, je rychlejší hojení kostní tkáně při zlomeninách. Například já jsem si jednou zlomil 4 žebra. Lékaři řekli, že vše sroste za dva měsíce, ale za deset dní jsem byl zcela zdráv. Kromě toho máme „převrácený" denní režim. V noci jsme hyperaktivní a ve dne se nám chce spát.


Kromě toho někteří skuteční upíři mají extrasenzorické schopnosti. Mám na mysli psychometrii — schopnost vidět a číst minulost při dotyku předmětů a lidí. Díky této schopnosti někteří upíři spolupracují s policií. Také máme více vyvinuté všech pět smyslů. Všechny tyto zvláštnosti jsou už zadokumentovány americkými lékaři.

Z lékařského hlediska skuteční upíři vůbec nepotřebují krev, ale pránu — životní energii. Díky našim schopnostem spotřebujeme mnohem více prány než obyčejný člověk. Potřebujeme ji, abychom byli zdraví, a proto se snažíme obnovit nedostatečnou energii. Pití krve — to je způsob získávání energie z těla. Stejně tak je ji možné získávat z rozumu a z psychiky. Je to nejjednodušší způsob, jelikož životní energie cirkuluje v krvi. Abychom získali energii, stačí udělat malý zářez a vysát z něho trochu krve.

Když se upír naučil všechny metody získávání prány, přestává pít krev. Vždyť se na to hledí jako na něco amorálního, především v Itálii. Většina skutečných upírů krev nepije.

V naší asociaci jsou velmi tvrdá pravidla v tomto směru, vždyť s krví je možné se nakazit. Dárci především nesmějí být mladiství a stát se členy asociace také nemohou. Krev se odevzdává zdarma. Před darováním musí dárce předložit čerstvé výsledky krevních rozborů, aby bylo zaručeno, že je zdráv.

Nyní natáčíme v Mendole televizní seriál a film o upírech, kde já hraji upíra Horuse, to znamená sebe. V našich filmech nejsou ukazováni upíři takoví, jací jsou obvykle ukazováni v kině. U nás jsou upíři takoví, jací jsou ve skutečnosti. Bude to první televizní seriál o každodenním životě skutečných upírů, který má daleko ke hřbitovům, kousání do šíje a dalším filmovým fantaziím. Skuteční upíři, to nejsou monstra, za jaká byli vydáváni dosud. Jsou to obyčejní lidé, kteří kromě jiného spolupracují s bezpečnostními orgány."

Zdroj: snews.com