Včera jsme uváděli, že „jestli se Katalánie odtrhne od Španělska za podmínek, za jakých Maastrichtská smlouva stanovila udržitelnost státního dluhu, tak to pro Eurozónu bude dluhová krize č. 2.0…“ a že z divoké brutality španělské policie je jasné, že Rajoy udělá vše, aby zajistil, že k jejímu odhlasování nedojde, jelikož poslední data z průzkumů ukázala ohromný nárůst příznivců katalánské nezávislosti, jelikož vládní fašismus jasně vyvolal nezamýšlené důsledky, které situaci vytáčí do spirály, v níž se vymyká kontrole.


Jak v MishTalk.com uvádí Mike Shedlock, četné stránky neustále vystavují příspěvky tvrdící, že většina Katalánců chce hlasovat, ale nepodporují nezávislost. Mohu prohlásit, že tyto průzkumy jsou díky ubohé taktice ministerského předsedy Mariana Rojoye staré a nejspíš špatné. Nový průzkum z poslední minuty ukazuje po korekci toto.

Všimněte si prosím ohromného nárůstu podpory pro nezávislost, který světu ukázal exkluzivní poslední katalánský průzkum.

Senzační nový průzkum, který The National vydal v předvečer katalánského referenda o nezávislosti, ukazuje nárůst podpory pro nezávislost, který se dramaticky mění podle toho, jak centrální Španělská vláda toto hlasování bojkotuje.

Telefonní průzkum probíhal v posledních třech týdnech a dokončen byl ve čtvrtek, ale výsledky nebyly v Katalánii zveřejněny. The National je uvolnil až včera.


Scénář vycházel ze vzorku téměř 3300 voličů: „Ze současné situace v Katalánii se španělskou vládou a s hlavními španělskými politickými stranami, které volají po bojkotu referenda,“ a „s referendem odsouhlaseným španělskými úřady.“

Jordi Sanchez, prezident Katalánského národního kongresu tyto výsledky uvítal a The National řekl: „Tento průzkum potvrzuje, že většina lidu chce hlasovat a bude hlasovat a nemůže je zastavit žádná policie nebo výjimečný stav.“

OK, Rajoyi, co teď budeš dělat?

Pokud se to odhlasuje, je očekávaný výsledkem zcela jasný.

Španělská vláda tvrdí, že většinu volebních středisek už uzavřela?

Katalánská vláda říká, že k hlasování dojde a objeví se miliony lidí.

Která strana má pravdu?

Dovíme se to během hodin, ve Španělsku nastal volební den plný policejní brutality.

Zdroj: zerohedge.com