YouTube vyhnalo ze své platformy bývalého amerického kongresmana Rona Paula, jelikož razie proti nezávislým médiím dosahují nových dosud nevídaných výšin. S tím, jak zuří válka proti nezávislé žurnalistice a jejím kanálům, stal se Ron Paul poslední obětí Silicon Valley, když cenzoři YouTube prohlásili jeho videa za „nezpůsobilá“ k reklamám kvůli jejich proti establishmentu zaměřeným postojům.


Jak v sobotu tweetnul zakladatel WikiLeak Julian Assange, tak opatření ohledně videí z Paulova kanálu „ Liberty Report “ zařizují, že všechna jeho videa jsou na platformě YouTube demonetizována.

Zerohedge.com hlásí

Assange tvrdí, že Paul byl potrestán za vyjádření proti rozhodnutí prezidenta Donalda Trumpa zvýšit počet amerických vojáků v Afghánistánu, kdy Paul k tomuto tématu minulý týden publikoval video.

Nápad, že by YouTube mělo chtít ekonomicky potrestat bývalého amerického kongresmana za to, že se dělí o své názory na americkou zahraniční politiku, což je téma, k němuž je jednoznačně kvalifikován, je absurdní. Navíc ale mají výmluvy na „požadavky prohlížejících“, co označili jedno z Paulových videí, a ukazují, takže je prý nejdříve označili za nevhodné uživatelé, než moderátoři YouTube potvrdili, že ta videa jsou nevhodná pro široké masy diváků.

K dalším politickým komentátorům, které YouTube cenzuroval, patří Paul Joseph Watson a Tim Black – oba zjevně za to, že se dělili o své politické názory, které se liší od neoliberální ideologie mainstreamu, kterou elita ze Silicon Valley vyznává.


Minulý týden další Abecedně Inc. společnost Google na chvíli zakázal Salila Mehta, docenta z Columbijské a Georgetownské univerzity, který učí pravděpodobnost a vědu o analýze dat, kdy ten nesměl používat jejich služby a zmrazili mu všechny účty, aniž by k tomu dali jakékoliv vysvětlení. Později se ale do této služby vrátit směl.

Konzervativní žurnalista Lauren Southern mluvilo o tažení YouTube za udušení politicky odpadlických žurnalistů a komentátorů během interview s Daily Caller.

„Myslím, že je úplně praštěné tvrdit, že nejde o aktivní snahy o cenzuru konzervativních a nezávislých názorů,“ řekl Southern.

„Uvážíme-li, že většina Silicon Valley se podílí na cenzuře té údajné ‚nenávistné mluvy‘, na tom diverzitním zaměstnávání a v těch inkluzivních komisích, tak je to jasné. Celý jejich model se točí kolem krajně levicové linie. Není v tom žádné zaměstnávání podle zásluh, není v tom žádná podpora svobody slova a určitě v tom není rovné zastoupení politických názorů, pokud jsou v tom tyto společnosti.“

Samozřejmě, že Google není jedinou společností Silicon Valley, která se zamilovala do cenzury. Takový Facebook slíbil, že vymýtí „falešné zprávy“, což je podle jejich definice veškerý politický obsah, který nezapadá do mainstreamu.

Ovšem ekonomické trestání bývalého amerického kongresmana a lékaře je poklesnutí do nové hlubiny, k níž se kampaň Silicon Valley proti disentu snížila.