Porota v americkém Los Angeles udělila v pondělí společnosti Johnson & Johnson rekordní odškodné 417 milionů dolarů hospitalizované ženě. Ta tvrdila v žalobě, že dětský pudr způsobuje rakovinu vaječníků, když se pravidelně aplikuje v rámci hygieny žen. Verdikt v soudním procesu zahájeném společností Evou Echeverriovou představuje nejvyšší částku přiznanou v soudním řádu v podobných případech vůči firmě Johnson & Johnson v celých Spojených státech.

Používala známý dětský pudr, dostala rakovinu: Teraz musí vyplatit obrovské odškodné

Echeverriová obvinila společnost Johnson & Johnson, že nedostatečně varovala zákazníky o potenciálním riziku vzniku rakoviny při používání dětského pudru. Sama ho začala denně používat již v 50. letech 20. století až do roku 2016. V roce 2007 ji diagnostikovala rakovinu vaječníků.

Echeverriové právník Mark Robinson uvedl, že jeho klientka podstupuje léčbu rakoviny a vyjádřila naději, že společnost Johnson & Johnson již nyní na své produkty umístí další varování.

Carol Goodrichová, společnost Johnson & Johnson, informovala, že společnost se proti rozhodnutí odvolá. Zatímco společnost soucítí s ​​ženami trpícími s rakovinou vaječníků, vědecké důkazy podle něj svědčí o bezpečnosti tohoto typu dětského pudru.