Maďarský ministerský předseda Viktor Orbán tvrdí, že Evropská unie realizuje migrační plán vypracovaný levicovým miliardářem Georgem Sorosem, co má do Evropy za pomoci jeho armády neziskovek každý rok přivést milion migrantů. Orbán tvrdil, že EU se Sorosem touží každoročně do Evropy přivést jeden milion migrantů, aby tak vytvořili EU imigrační sílu, která má podvrátit národní suverenitu členských států, hlásí Die Prese.


Podle Orbána mnoho hlav vlád po celé Evropě souhlasí s politikou jeho vlády ohledně migrace, říkají to ale jen soukromě. Rovněž řekl, že očekává, že jihoevropské země a další by se brzy mohly k Maďarsku přidat, kvůli nárůstu migrace do Itálie, protože si budou chtít zabezpečit hranice.

Italská vláda už učinila několik kroků směrem k zabezpečení své hranice poté, co zažila, že 13 500 migrantů jí přivezla plavidla námořnictva a záchranné lodi neziskovek za pouhých 48 hodin. Tyto lodi neziskovek byly obviněny italskou prokuraturou ze spolupráce s pašeráky lidí a Itálie pohrozila, že bude-li to pašování pokračovat stejným tempem, tak své přístavy pro jejich lodi uzavře.

Orbán rovněž zmínil bývalého libyjského diktátora Muammara Kaddáfího, který kdysi varoval, že kdyby jeho vláda padla, tak Evropu zaplaví miliony lidí z Afriky. Maďarský ministerský předseda řekl, že ač Kaddáfí nebyl demokratický vládce, tak Západní intervencionismus do Libye nese na této krizi částečnou vinu.

Ministerský předseda Orbán během posledních několika měsíců postupoval proti svému maďarskému krajanovi Sorosovi tvrzením, že ten diriguje neziskovky převážně financované Open Society Foundations k prosazování otevřených hranic a masové migrace do Evropy. Sorose tento maďarský vůdce popsal jako „spekulanta provozujícího rozsáhlou mafiánskou síť.“




Loading...