Filipínské úřady 5. července oznámily, že zatkly ženu podezřelou, že ona jen hlavním financujícím teroristickou organizaci ISIS v této zemi. Rovněž ji podezírají, že je odpovědná za logistickou podporu této teroristické organizaci na Filipínách. Brigádní generál Gilbert Gapay z Filipínské armády oznámil, že bezpečnostní síly provedly razii ve vesnici poblíž Marawi a zatkly 3 podezřelé a našly munici a výbušné materiály.


Podle generála Gapaye je jedním z podezřelých žena jménem Monaliza Romato. Ta je neteří matriarchy klanu Maute. Muži klanu Maute byli těmi, kdo vedli útok na velkoměsto Marawi.

„Monaliza nahradila svou tetu jako hlavní finančník a zdroj logistické podpory pro tuto militantní skupinu,“ řekl generál Gapay s dodatkem. „Toto zatčení bude mít pro uvedenou skupinu negativní dopady na síť logistické podpory.“

Za svou stranu ISIS ve čtvrtek tvrdila, že její bojovníci zabili během střetů v okresech Lilod Madaya, Moncadou a Marinot a ve městě Marawi 11 vojáků Filipínské armády.

Filipínská armáda pořád ještě není schopna celé město zabezpečit. Militanti spojení s ISIS se zmocnili kontroly nad městem 23. května.

Tato bitva si zatím vyžádala životy 400 lidí a zničení 20% tohoto města.

Zdroj: friatider.se

Loading…