Vědci z University of Arizona věří, že zjistili prchavou ‚Planetu X‘ obíhající v naší Sluneční soustavě Slunce. Podle výzkumníků Lunární a planetární laboratoře má Planeta X rozměry něco mezi Marsem a Zemí a existuje hned za Plutem. Tento objev mezi výzkumníky obnovil obavy, že by tato desátá planeta by mohla vymazat ze Země život, jelikož se pomaličku blíží k naší planetě.


Někteří výzkumníci tvrdí, že Planeta X, čili Nibiru, jak se označuje, bývala kdysi domovem rasy mimozemšťanů, kteří cestovali před miliony let na Zemi a zkřížili se tu s lidmi.

Mlive.com hlásí:

Tito výzkumníci z Lunární a planetární laboratoře věří, co se týče velikosti, je hmotnost tohoto planetárního objektu něco mezi Marsem a Zemí. Tato hmotnost byla zjištěna díky její vnímané schopnosti kontrolovat orbitální kosmické kameny nazývané Kupierovým pásem, píší autoři studie Kat Volk a Renu Malhotra.

„Nejpravděpodobnějším vysvětlením našich výsledků je to, že je tam nějaká neviditelná hmota,“ uvedl v tiskové zprávě post-doktorandský příslušník vědeckého sboru Volk, který je hlavním autorem této studie. „Podle našich výpočtů by bylo zapotřebí něčeho tak masivního, jako je Mars, aby to způsobilo takovou deformaci, jakou jsme naměřili.“

Mezi různým tím poštěkávání, že momentálně máme jen osm planet, objevili ještě astronomové z Kalifornského technologického institutu důkazy o planetě 10 krát větší než země někde za Plutem už počátkem roku 2016.

Tato možná planeta byla tedy nazvána „Planeta Devět“, takže tento další ještě nepotvrzený „objekt o planetární hmotnosti“ by mohl být 10. Planetou.

„Tento objekt by měl jinou formu – a byl by daleko blíže než ta tzv. Planeta Devět, tj. planeta, jejíž existence ještě pořád čeká na potvrzení,“ uvádí se v novém prohlášení z této university.

Ti dva autoři ve své studii zkoumali více než 600 objektů v Kupierově pásu ve snaze určit společné směry a náklony těchto orbitálních objektů. Space.com poukazuje, že zatímco tento nově objevený objekt bude ještě nutno objevit doopravdy, je daleko menší a daleko bližší Zemi, než hypotetická „Planeta Devět“.

O „Planetě Devět“ z počátku roku 2016 se říká, že je 25 krát dále od Slunce než Pluto a je někde mezi 500 a 700 astronomickými jednotkami od Země.




Loading...