To, že je možné řešit stresové a vypjaté situace klidně a lidsky, dokázal thajský policista. Svým přístupem a vírou v dobro ukázal, že se vše dá, jen třeba chtít. Video, které zachycuje nebezpečnou situaci, dojalo tisíce srdcí po celém světě. Byl běžný pracovní den a policista Anira Malee měl službu na policejní stanici v Bangkoku. Do budovy najednou vtrhl 45letý rozrušený muž s nožem v ruce.

Policista namísto paniky a agrese, zachoval klid. Překvapivě se usadil na stůl a začal se s neznámým mužem mluvit. Kamera v místnosti zachytila ​​celý průběh situace.

„Býval hudebníkem, ale ukradli mu jeho kytaru. Byl tedy přinucen vydělat peníze jinak. Tři dny odpracoval jako ochranka, ale nedostal vyplacenou mzdu. Byl zoufalý,“ popsal mužovu těžkou situaci policista.

„Řekl jsem mu, že mám kytaru a klidně mu ji věnuji. Kromě toho jsem mu navrhl, abychom spolu šli na večeři,“ rozpovídal se policista.

Rozhovor, který trval několik minut dopadl nad očekávání dobře. Muž v závěru videa sám odevzdá svůj nůž policistovi a ten ho na oplátku silně obejme a dá mu pusu. Policista byl za svou práci pochválen. Většina lidí by si myslela, že muže okamžitě pošlou do vězení. Pravda je, že byl poslán do nemocnice na vyšetření duševního zdraví.