Velení syrské armády popřelo prohlášení bojovníků ohledně použití vládními sílami chlóru na východním předměstí Damašku. Některé opoziční internetové zpravodajské portály předtím informovaly, že se v důsledku použití chlóru otrávilo v Ain-et-Termu 30 bojovníků. Vojáci označili tuto zprávu za falešnou a neodpovídající skutečnosti. V prohlášení velení se praví, že podobná zfalšovaná obvinění teroristů nemají nikoho udivovat, poněvadž se objevují v případech, kdy syrská armáda úspěšně útočí a teroristé mají ztráty.


Diplomatický zdroj RIA Novosti také sdělil, že důstojníci Střediska pro usmíření v Sýrii nepotvrdili použití vládními vojsky chemických zbraní. „1. července večer pracovala v čtvrti Al Kabbas hraničící s osadou Ain-et-Term skupina důstojníků Střediska pro usmíření znepřátelených stran na území Syrské Arabské republiky. Žádné „použití chemických zbraní" vládními vojáky z toho či sousedních čtvrtí nebylo zaregistrováno," řekl.

Daný zdroj sdělil předtím RIA Novosti, že teroristé chystají provokaci s použitím zbraní hromadného ničení v Deraa. Možnost inscenace chemických útoků nevyloučila rovněž mluvčí MZV RF Maria Zacharovová.




Loading...