Emaily Hillary Clintonové představují opravdový dar k nezaplacení. Když Francie vedla úsilí o prosazení rezoluce Rady bezpečnosti OSN o vytvoření bezletové zóny v Libyi, tvrdila, že jejím hlavním zájmem je ochrana libyjských civilistů (vzhledem k současné situaci v Libyi je třeba oprávněnost tohoto tvrzení zcela přehodnotit). Jedním ze skutečných důvodů vpádu do Libye ale byl, jak tvrdí mnozí „konspirační teoretici“, Kaddáfího záměr dát do oběhu zlatý dinár.


Jeden z 3 000 emailů Hillary Clintonové, které zveřejnilo ministerstvo zahraničí na Silvestra, (kdy se skutečně významné zprávy publikují, aby tiše zemřely) odhaluje, že motivem NATO ke svržení Kaddáfího byla především snaha nepřipustit společnou africkou měnu opírající se o zlatý standard a dále pak snaha ovládnout libyjské zásoby ropy.

Předmětný email byl zaslán ministryni zahraničí Hillary Clintonové jejím neoficiálním poradcem Sydneyem Blumenthalem s titulkem „Francouzský klient a Kaddáfího zlato“.

Z Foreign Policy Journal:

Email označuje za iniciátora útoku na Libyi francouzského prezidenta Nicholase Sarkozyho, který tím sledoval pět specifických cílů: získání libyjské ropy, zajištění francouzského vlivu v regionu, posílení Sarkozyho reputace doma, prosazování francouzské vojenské moci a zabránění Kaddáfího vlivu v tzv. „frankofonní Africe“.

Nejvíce překvapuje zdlouhavá pasáž popisující obrovskou hrozbu, kterou tvoří Kaddáfího zlaté a stříbrné rezervy odhadované na „143 tun zlata a stejnou částku ve stříbře“ pro francouzský frank (CFA), který obíhá jako hlavní africká měna. A zde je část emailu, který dokazuje, že NATO mělo pro zničení Libye dodatečnou motivaci (UPDATE: Odkaz byl vymazán, ale zde je webová cache): webcache.googleusercontent.com/… (pozn. překladatele: odkaz nefunguje) (Poznámka: Našel jsem ten dokument na wikilekas: https://wikileaks.org/clinton-emails/Clinton\\\_Email\\\_December\\\_Release/C05779612.pdf. A kdyby i tam zmizel, je tady (heslo efekv). )

Toto zlato bylo nahromaděno před povstáním a mělo být použito k vytvoření panafrické měny založené na libyjském zlatém dináru. Smyslem tohoto záměru bylo poskytnout africkým frankofonním zemím alternativu k francouzskému franku (CFA).




Loading...