Francouzská jeptiška Catherine Labouré patří mezi nejznámější evropské světice. Podobně jako tělo slovenské dobrodinky Žofie Bosniakové ani ostatky jeptišky, která zemřela v roce 1876, po smrti nepodlehli rozkladu. Když po 56 letech exhumovali její tělo, nestačili se divit. Přestože od smrti francouzské jeptišky Catherine Labouré uplynulo už 140 let, její tělesná schránka nepřestává udivovat.

Když v 30. letech 20. století otevřeli rakev, do které po smrti řeholnice uložili její tělo, zjistili, že vůbec nepodlehlo rozkladu. Podle svědků exhumace měla oči stejně modré jako v den, kdy zemřela.

Panenská Catherine Labouré vstoupila do kláštera již ve velmi mladém věku. V roce 1830 se jí jako 24leté třikrát zjevila Panna Maria. Podle dobových svědectví byla neobyčejná Francie mimořádně zbožná a o svých zázračných zjeveních se svěřila pouze svému zpovědníkovi a představené kláštera. Catherine Labouré zemřela v úctyhodném věku – 70letá. V květnu 1933 ji podle křesťanských médií papež Pius XI. blahoslavit a papež Pius XII. v červenci 1947 prohlásil za svatou. Její neporušené tělo se nachází v kapli sester vincentek v Paříži.