Celou historií se táhnou povídačky točící se kolem v minulosti existujících bytostí, které navštěvovaly Zem. Mayové jsou unikátním lidem se spoustou legend i kvůli faktu že měli často tendenci předpovídat konec časů. Během roku 2012 panoval velký strach kvůli skutečnosti, že zrovna v tom roce byl v jejich kalendáři zlom. Ukázalo se to být hoaxem. Avšak na Maye se i tak pohlíží jako na unikátní skupinu.

I když jsou jako zajímaví vnímáni, existují určité nálezy, které naznačují, že Mayové by mohli být ještě více fascinující, než kdo kdy čekal. V jejich zemi v Mexiku se za nimi táhne staletí dlouhá někdy dobrá, někdy ne až tak moc dobrá historie. Jeden nedávný objev by mohl zcela přeformovat vnímání historie, a o to více Mayů.

Nález v Mexiku ukázal existenci skály, na níž je cosi, o čem panuje přesvědčení, že je to humanoid s dalším stvořením, které má poněkud velkou hlavu. To se prezentuje tak, že Mayové se asi přátelili s mimozemskými bytostmi, což by mohlo ve skutečnosti dokázat, že mimozemšťané fakt existují a není to prostě jen divná konspirační teorie potrhlíků provádějících všelijaké triky k přilákání pozornosti.

Ty skály a formace nalezené v té jeskyni jsou potvrzené, jako skutečné artefakty, což znamená, že Mayové určitě s mimozemšťany spolupracovali, z čehož by mohla vyvstat ještě větší spousta otázek. Otázky kolem toho, jestli byl ten jejich slavný Mayský kalendář vytvořen za pomoci mimozemšťanů, je jen jednou z otázek, které to vyvolá. Bude třeba zodpovědět ještě spoustu dalších otázek.

Zjištění, že Mayové s mimozemšťany komunikovali, však neznamená, že byli vzájemně přátelé. Někteří UFOlogové naznačují, že mimozemšťané nemuseli být zrovna tou nejmírumilovnější formou bytostí. Možná byli i zapřisáhlými nepřáteli a Mayové prohráli s těmi daleko pokročilejšími bytostmi válku.

Je to jeden z nejvíce šokujících nálezů v historii Mexika, protože ten by mohl zcela přetvořit historii. Pro ty, co se o toto téma zajímají, je tu spousta otázek, které lze pokládat. Mohli být ti mimozemšťané být důvodem, proč mayská civilizace zanikla?

Další otázka, jak se vůbec dostali do kontaktu s touto skupinou mimozemšťanů. Možná se mimozemšťané dotkli planety země a měli tu co říct. Je v tom spousta zajímavých i děsivých scénářů, které se mohly odehrát. Jak si lidé mohou být jisti, že se mimozemšťané nevrátí a nezkusí vymýtit současné lidstvo?

To by byla děsivá situace, avšak je to jen jeden úhel pohled, mimozemšťané ale vůbec nemuseli být planetárními teroristy, jak jsou v současnosti líčeni. Možná se pokoušeli Mayům pomáhat. Ti však mohli pochybit při plnění jejich návrhů. Klidně by tomu tak mohlo být, jelikož jejich kalendář divně skončil v roce 2012 s vyrozuměním, že svět buď přestane existovat, nebo exploduje. To se zjevně ukázalo jako naprostý nesmysl, takže Mayové se mohli dostat do hrozné situace, ve které potřebovali poradit.

Konec konců tyto nálezy rozšíří znalost všech a povedou jen k více a více zjištěním týkajícím se tématu jedné z nejdiskutovanějších skupin historie. I řada konspiračních teorií už dávno přestala být pouhými teoriemi a přeměnila se na fakta a to pouze ukazuje, že znalost tohoto témata jen poroste.