Ruský prezident Vladimir Putin v komentáři útoků na ruského velvyslance Sergeje Kisljaka v USA prohlásil, že americká strana „se zbláznila“, jelikož práce hlavy diplomatické mise sestává ze setkávání se a jednání s lidmi. „Vůbec není pochopitelné, odkud se vzali ti lidé, kteří rozšiřují takové informace. Je to úplná katastrofa: náš velvyslanec se s někým setkal. A co má velvyslanec dělat? To je jeho práce, za to dostává peníze.


Musí se setkávat, projednávat aktuální problémy, domlouvat se. Co tam má dělat? Chodit po všech možných zařízeních, nebo co, za jejichž navštěvování ho vyhodí z práce? Ne. To je jeho práce. A jeho obviňují z toho, že on se s někým setkal. To jste se tam už úplně zbláznili? Vždyť to je diplomatická služba," řekl Putin během plenárního zasedání Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra.

V únoru Flynn, poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost, rezignoval na svou funkci a přiznal přitom, že poskytl Bílému domu neúplnou informaci o kontaktech s ruským velvyslancem ve Washingtonu Sergejem Kisljakem.

Před tím se v médiích objevila zpráva o tom, že Flynn hovořil v prosinci roku 2016 s Kisljakem o protiruských sankcích, přesto, že to představitelé Trumpova týmu i poradce samotný popírali. V Kremlu prohlašovali, že Flynn s Kisljakem hovořil, obsah jejich rozhovoru byl ale vyložen nesprávně.

Zdroj: snews.com

Loading…