Ten, kdo se nikdy se nebál mluvit pravdu o mocných a poučovat masy o těch u moci, praštěný leč brilantní John McAfee to vzal za své a vypustil do světa první skutečně soukromý chytrý telefon. Odhalení Edwarda Snowdena, že agentury federální vlády hackují vůdčí technologické společnosti Ameriky, před čtyřmi lety uvrhly tento průmysl do křečí.


Teď zase technologickým světem otřásla WikiLeaks, když zveřejnila dokumenty ukazující, že CIA má celou řadu kybernetických zbraní využívaných k prolomení do chytrých telefonů Apple a Android, jakož i do počítačů Windows, ale i systémů řízení aut, nebo chytrých televizí, které pak provádí dohled nad nic netušícími uživateli.

A tak se guru internetové bezpečnosti John McAfee rozhodl, že je jeho povinností postavit a do světa vypustit chytrý telefon, kterému budou moci uživatelé důvěřovat.

„Značné investice do hardware ten úkol zvládly,“ říká McAfee s dodatkem, že ten mobil, který stálo „miliony“ vyvinout, má na zadním krytu soustavu přepínačů, které uživateli umožňují fyzicky odpojovat baterie, antény pro Wi-Fi, geolokaci a Bluetooth.

Ubergizmo hlásí: Ty spínače lze rovněž využít k odpojení kamery a mikrofonu. „Rovněž tomuto telefonu umožňují se připojit ke Stingray nebo k jiným zařízením IMS catcher. Navíc obsahuje anonymizér prohledávání webu,“ vysvětluje.

Vysvětlení pojmu IMS cather: Agáta (oficiálním názvem IMSI CATCHER) je zařízení, které v kombinaci se speciálním softwarem umožňuje odposlouchávání telefonických hovorů a lokalizaci mobilních telefonů. Cena programu dosahuje podle verze až 20 miliónů korun. Zařízení umožňuje zachytit signál všech mobilních telefonů v širokém okolí, rozeznat čísla SIM, dekódovat šifrované obsahy hovorů nebo číst SMS. Podrobněji: ZDE)

McAfee plánuje vypustit soukromý telefon od Johna McAfeeho během letošního roku pod záštitou MGT, což je firma kybernetické bezpečnosti, kterou vede.

Tento produkt není směrován na obyčejné spotřebitele, uvážíme-li, kolik stojí – 1 100 $, takže se bude prodávat podnikovým zákazníkům.

McAfee dodává, že daleko dostupnější Verze 2 jeho soukromého telefonu bude k dispozici v létě 2018 a ta „bude tak k hackování odolná, jak je jen lidsky možné.“

Počátkem tohoto týdne vystavil obrázek toho, co nazval prvním prototypem Privacy Phone na svém Twitterovém účtu a z toho je jasně vidět, že běží jako nějaká předělaná verze Androidu.




Loading...