BUDAPEŠŤ (AFP) — Maďarsko v sobotu zahájilo kampaň proti EU, v níž se domácností v průzkumu ptá, na jejich radu, jak se potýkat s bruselskými politikami, o kterých říká, že ohrožují maďarskou nezávislost.  Dotazník nazvaný „Zastavme Brusel!“ byl rozeslán domácnostem po celé zemi, řekl vedoucí vládní činitel Bence Tuzson na tiskové konferenci k rozběhu této akce.


„Před Maďarskem v nadcházejícím období leží závažná rozhodnutí a těžké zápasy a v těchto Zápasech může Maďarsko zvítězit jedině, když bude cítit podporu této země,“ řekl Tuzson. 

Těch šest otázek v tomto průzkumu se občanů převážně ptá „co by Maďarsko mělo dělat,“ ve věci politik EU ohledně imigrace a takových ekonomických záležitostí jak pravomoci ke zvyšování daní. 

Jedna z otázek se např. ptá, „co by Maďarsko mělo dělat,“ když „i přes série nedávných teroristických útoků v Evropě Brusel od Maďarska chce, aby umožnilo vstup ilegálním imigrantům.“ 

Možnosti odpovědí jsou: „Ilegální imigranti by se měli držet pod dohledem, dokud úřady o jejich případech nerozhodnou,“ anebo, „měli bychom ilegálním imigrantům dovolit, aby do Maďarska volně vstupovali.“ 

Průzkum pravicové vlády ministerského předsedy Viktora Orbána nazvaný „Národní konzultace 2017“ přichází po nabytí účinnosti nových pravidel z minulého týdne, která umožňují zadržování migrantů naneurčito v pohraničních kontejnerových táborech. 




Loading...