19. května v Praze proběhne konference věnovaná kryptoměnám a technologii blockchain: Blockchain & Bitcoin Conference Prague. Konference se zúčastní známí příznivci decentralizovaného hospodářství a vývojáři služeb na bázi blockchainu. Blockchain & Bitcoin Conference – je největší síť blockchain-konferencí ve východní Evropě, které se pravidelně konají v pěti zemích: Česku, Estonsku, Rusku, Švédsku a na Ukrajině. Poslední události, která se konala v Moskvě 19. dubna 2017, se zúčastnilo 750 hostů.

Hlavními tématy nadcházející konference se stanou rozvoj kryptoměn a uplatnění technologie blockchain v oblastech Fintech a Govtech. Kromě toho se bude diskutovat o otázkách legislativní regulace a prosazování nových produktů na trhu.

O rozvoji kryptoměn v bankovnictví a legislativní politice EU promluví nezávislý finanční expert, poradce v oblasti elektronických plateb v jednotném evropském platebním prostoru Ugo Bechis. Ve svém příspěvku se soustředí zejména na rozvoj blockchainu v bankovnictví a elektronickém obchodování.

Zakladatel řady fintech projektů a investor Ian M. Worrall poví o přednostech decentralizovaných služeb v porovnání s tradičními strukturami. Důlezitým bodem jeho příspěvku se stane vzájemné propojení blockchainu a umělé inteligence.

Několik řečníků vystoupí s příspěvky o otázkách založení start-upů a vazbám existujícím uvnitř blockchain-komunity.

CEO a zakladatel Waves Platform Alexander Ivanov promluví o otevřených blockchain-systémech v oblasti podnikání. Platforma, kterou představí posluchačům, je určena pro pořádání crowdfundingových kampaní, vydávání digitálních aktiv a obchodování s aktivy na bázi blockchainu.

Vytváření odborné komunity a blockchain-ekosystému se stanou hlavním tématem příspěvku spoluzakladatele a člena představenstva společnosti Adel a ředitele společnosti Euro Tech Startups Gabriela Dusila.

Tři řečníci věnovali své příspěvky alternativním způsobům využití blockchainu.

Amin Rafiee, aktivní člen mezinárodní bitcoin-comunity a účastník velkých konferencí, bude vyprávět o projektech, které jsou založeny na technologii blockchain a zaměřeny na vývoj a prospěch vědy, společnosti a zákonodárství. Generální ředitel a spoluzakladatel SolraChange Assaf Ben Or bude prezentovat blockchain jako nový zdroj čisté energie.

Další oblastí nebankovního použití blockchainu je nábor zaměstnanců a vyhledávání práce. Zakladatel a ředitel BitWage Jonathan Chester promluví o vlivu blockchainu na trh práce. Stojí v čele mezinárodní služby zaměřené na vyhledávání práce na dálku a nábor pracovníků na dálku. Přiblíží posluchačům zásady provádění plateb s využitím blockchainu a způspby ověřování CV a pověsti uchazečů o pracovní pozici. Kromě toho poví o tom, jak se vyhnout zbytečným poplatkům a nákladům při vyplácení mezd vzdáleným pracovníkům.

Vedle konference také bude fungovat demo zóna, ve které se návštěvníci seznámí s prezentovaným softwarem a zařízeními pro uschovávání a mining kryptoměn. Vývojáři decentralizovaných služeb, autoři inovací v bankovním sektoru a výrobci hardwaru představí své produky a poskytnou konzultaci všem zájemcům.

Podrobnější informace se dozvíte na stránkách Blockchain & Bitcoin Conference Prague.{jcomments off}