Majitel rozvážkového obchodu Rohlík.cz Tomáš Čupr oznámil bojkot zemědělských výrobků společnosti Rabbit Zdeňka Jandejska, protože organizoval protest zemědělců 19. 2. 2024 v Praze.

Čuprovi jde prý o principy a je proti formě protestů. Jsem zvědav, jak se Čupr zachová v případě polských zemědělců, kteří blokují hranice s Ukrajinou a vyhazují náklady ukrajinského obilí, německých zemědělců, kteří s traktory protestují v hlavním městě Berlíně i jinde. Vyřadí jejich výrobky i výrobky francouzských, belgických, holandských a španělských zemědělců, kteří také protestují, z nabídky Rohlíku?

Chce-li skutečně Čupr být principiální, zachová se stejně jako k Rabbitu i k protestujícím zemědělcům ze zahraničí. Pokud takto jedná jen vůči domácímu zemědělci, protože by si v Německu, Belgii ani v Polsku takové jednání k tamním zemědělcům nedovolil, hodnotím to jako zbabělé. Na Jandejska dělá ramena, ale na Němce si netroufne. Ti by jej hnali. Bude Čupr principiální nebo zbabělý?

Už si neobjednám nic od společnosti Rohlík.cz, který vystupuje proti svobodě demonstrovat proti Fialově vládě a rozhodl se bojkotovat zemědělce za organizaci protivládního protestu. Bojkot za bojkot. A co vy?

Bojkot Rohlíku.
Bojkot Rohlíku. · Foto: Facebook.

Zdeněk Koudelka