Princezna Michael of Kent byla přinucena k omluvě za to, že na obědě za účasti Meghan Markle na sobě měla údajně ‚rasistickou‘ brož. Tato 72letá princezna byla vyfotografována, jak jde na vánoční oběd ke královně Alžbětě II. ověšena klasickými šperky včetně ztvárnění busty stylizovaného mouřenína.


Ona sice takové domněnky o sobě rozhodně popírá, kdy uvádí i své časté cesty do Afriky – ale není jí to nic platné, stejně ji tepou za používání formulací nepovažovaných podle vkusu mainstreamových médií za dostatečně politicky korektní.

„Před lety jsem dokonce předstírala, že jsem Afričanka – tedy napůl Afričanka, ale protože mám světlé oči, tak mi to neprošlo, tak jsem si tedy alespoň obarvila vlasy na černo,“ řekla.

„Cestovala jsem po Africe autobusy. Chtěla jsem být spisovatelkou. Chtěla jsem zažít, jaké to je projít si Afriku od Cape Town až do severního Mozambiku. Užívala jsem si toho dobrodružství s těmi absolutně obdivuhodnými unikátními lidmi a vy mi říkáte, že jsem rasistka: to mě bolí u srdce, protože já tam ty lidi opravdu miluju.

Mouřenínské šperky se pořád ještě vyrábí v italských Benátkách, kde byly populární během éry raného modernismu a sochy mouřenínů se nachází všude v různých italských městech.

Zdroj: breitbart.com