Prezident RF Vladimir Putin prohlásil, že USA zasahují po celém světě do cizích politických věcí, ale urážejí se na Rusko, které údajně zasáhlo do jejich voleb, i když ve skutečnosti nemá tento zásah pro Rusko smysl. „Nechci nikoho urazit, ale USA aktivně zasahují všude, po celém světě, do volebních kampaní jiných zemí," řekl Putin v interview pro televizi NBC.


Řekl, že „ať člověk ukáže prstem na jakékoli místo na mapě světa, všude si vám postěžují na to, že americké úřední osoby zasahují do jejich politických věcí."

„Proto, když někdo, neříkám, že jsme to my, my jsme nezasahovali, ale když se někdo nějakým způsobem ovlivní nebo se pokusí ovlivnit, nebo se nějak jinak zúčastní těchto věcí, pak se USA nemají nač urážet. Kdo nám to říká, kdo se na nás uráží za to, že zasahujeme? Jste to vy, kdo stále zasahují," poznamenal Putin.

„Každý čin narazí na odvetný. Ale, opakuji, my to dělat nepotřebujeme, protože ne náhodou jsem vám řekl, vám a také ostatním zástupcům masmédií, nedávno jsem byl ve Francii a říkal jsem totéž: prezidenti přicházejí a odcházejí, dokonce strany se střídají u moci, ale hlavní politický kurz se nemění. Proto je nám konec konců jedno, kdo bude stát v čele USA, přibližně víme, co se bude dít. A proto nemá pro nás žádný smysl, i kdybychom jsme toto přání měli, zasahovat," řekl.

Zdroj: snews.com

Loading…