Obviňovat Rusko, a to i z kybernetických útoků, démonizovat ho, to je lehčí, než hodnotit prezidentství v USA a analyzovat, co ze slibů bylo splněno, myslí si tiskový mluvčí prezidenta Ruska Dmitrij Peskov. „Nejlehčí je vytvářet obraz jakéhosi ďábelského nepřítele a démonizovat, například, naši zemi a našeho prezidenta Putina," řekl Peskov v rozhovoru Rossia 24, když odpovídal na otázky o obvinění ze strany USA z hackerských útoků.


Podle jeho slov je to lehčí dělat, než „hledět na výsledky prezidentství a jednat o tom, co bylo splněno z dříve daných slibů, co nebylo vyplněno, co se podařilo, co se nepodařilo, jaká je situace v bezpečnosti, k jakým katastrofickým následkům pro celý svět vedla ta či jiná rozhodnutí ve vnější politice".

„Je to složité. Mluvit o výsledcích své práce. Mnohem lehčí je, opravdu, vzít a vylepit obraz jakéhosi nepřítele a všelijak pěstovat tento obraz a odkazovat se na toho nepřítele a obviňovat toho nepřítele ze všeho. To je úplná absurdita. Všechny tyto bajky o kybernetických útocích ze strany Rusů — to jsou naprosté bajky," dodal Peskov.

„Jedná se o to, že skutečně i naši prezidenti o tom osobně hovořili. Obama toto téma vytáhl během jednání s Putinem v Číně a během telefonních rozhovorů, které bohužel nejsou tak časté kvůli špatné úrovni našich vztahů. Americký prezident zadával tu otázku — a pokaždé nikdo z amerických kolegů nedával žádná vysvětlení, nepodpořil tato prohlášení jakýmikoli důkazy ani žádnými argumenty ve svůj prospěch," prohlásil.

Zdroj:  sputniknews.com