Bývalý hlavní politický poradce bývalého prezidenta George Bushe mladšího Karl Rove se domnívá, že Donald Trump nebude moci první rok své prezidentské funkce využívat k práci Oválnou pracovnu (pracovna prezidenta USA v Bílém domě) kvůli nutnosti obnovení bezpečnostního systému, píší noviny New York Post. „Pokud to dobře chápu, první rok své prezidentské funkce nedostane prezident Trump Oválnou pracovnu," uvádějí noviny Roveho slova, která řekl během interview pro televizní kanál Fox News.


Noviny uvádějí, že americký prezident Barack Obama mohl odmítnout obnovení bezpečnostního systému v Oválné pracovně do konce svého prezidentského období a rozhodnout, že to předá Trumpovi. Rove se domnívá, že zvolený prezident může být nucen rok pracovat v Administrativní budově Eisenhowera, nacházející se nedaleko Bílého domu. 

„Domnívám se, že většinu prvního roku bude (Trump-pozn.red.) používat bývalou pracovnu Richarda Nixona (v Administrativní budově Eisenhowera — pozn.red.)," řekl Rove. 

Podle novinových údajů byly právě v této budově provedeny některé nahrávky, týkající se aféry Watergate. 

Aféra Watergate se rozhořela v roce 1972 poté, kdy byla v hotelu Watergate zadržena skupina lidí s odposlouchávacím zařízením. Vyšetřování odhalilo skutečnosti opakovaného zneužívání kanceláře prezidenta Richarda Nixona a bylo důvodem jeho předčasného odchodu z funkce.

Zdroj:  sputniknews.com