Donald Trump obnovil svůj útok na americká mainstreamová média, když káral New York Times za šíření falešných zpráv, a když zakazoval reportéry, o kterých tvrdil, že se projevili jako nevěrohodní. Trump vyjel po New York Times za vytváření falešných zpravodajských událostí, které se pak mainstreamovými médií šíří jako stepní požár. Ty neověřené zprávy tvrdily, že zvolený prezident usiluje o vrcholnou bezpečnostní prověrku pro své děti.


Tato povídačka vycházela z citátů nejmenovaného zdroje a chytly se jí profláknuté mainstreamové kanály, které dále rozdmýchávaly děs establishmentu tvrzením, že Trump se nebezpečně blíží nastolení diktatury.
Trump se uchýlil na Twitter, aby rozbil to, o čem tvrdil, že to je jen prostě vyfabrikovaný příběh od New York Times vykonstruovaný k tomu, aby u čtenářů vyvolal strach:

Trump během své volební kampaně proti mainstreamovým médiím vedl bezprecedentní válku jednoho muže, když na svých shromážděních určité organizace zakázal a povzbuzoval jejich příznivce, aby odsuzovali reportéry, o kterých úniky odhalovaly, že jsou spiknuti s kampaní Clintonové.

Místo aby ve vlastní kampani při „koncipování“ svého poselství spoléhal na kanály mainstreamových médií a zařadil do své kampaně propagandistické organizace – jako to dělal tábor Clintonové, u něhož bylo odhaleno, že to dělá se CNN, MSNBC, ABC a s dalšími – tak Trump spoléhal na Twitter a s lidmi mluvil přímo.

Trumpovo tvrzení, že New York Times si tu zprávu vymyslel, přišlo jen pár dnů poté, co tyto noviny přiznaly, že o volbách referovaly nepoctivě a kampaň Clintonové zvýhodňovaly.

Vydavatel Times Arthur Suzberger Jr. se v mimořádném dopise předplatitelům omluvil za nedávná pochybení a slíbil, že „se zase vrátí k oddanosti fundamentální misi žurnalismu Times. Tj. referovat Americe i světu poctivě beze strachu a bez něčího zvýhodňování.“

Jestlipak vydrží ten slib New York Times, „ že se polepší,“ alespoň jeden den?

Zdroj: zerohedge.com