Americký mistr smíšených bojových umění Jeff Monson prohlásil, že by chtěl knokautovat prezidenta USA Baracka Obamu za to, že „neplní své sliby.“ Sportovec to řekl 3. listopadu v éteru on-line projektu RT Monson. Úplná verze video je zveřejněna na stránce pořadu na Facebooku. Z nesplněných slibů amerického prezidenta uvedl Monson prohlášení o záměru zrušit věznici Guantánamo na Kubě.


„Obamovo prezidentské období končí a věznice i nadále funguje," konstatoval Monson.


Sportovec rovněž připomněl, že americký prezident dostal v roce 2009 Nobelovu cenu za mír. Vyznamenání bylo uděleno s formulací „za obrovská úsilí v posílení mezinárodní diplomacie a spolupráce mezi národy."

„Za Obamova prezidentství bombardovala Amerika sedm zemí. Je to víc než za Bushe (George Bushe-juniora, 43. prezidenta USA — red.). Za dobu Obamovy vlády to byla pořád válka. Podobá se to posílení spolupráce národů?" ptá se Monson. Byl to první pořad on-line projektu za Monsonovy účasti.

Předtím byl na stránce projektu na Facebooku zavěšen reklamní šot, v kterém sportovec slibuje naučit „prohnuté a závislé na Internetu obyvatele sociálních sítí" a rovněž „americké trolly a prokremelské internetové boty," jak uhájit sebe a „nepotopit se v proudu informací."

Zdroj:   sputniknews.com