Ruský prezident Vladimir Putin označil za „hloupou a zločinnou akci“ a „velmi nebezpečnou hru“ pokus spáchat teroristické činy na Krymu. FSB dříve oznámila, že na Krymu bylo zabráněno teroristickým činům, které chystala hlavní správa rozvědky ministerstva obrany Ukrajiny, a že byla zlikvidována ukrajinská agenturní síť.


„Na první pohled by se zdálo, že je to hloupá zločinná akce. Hloupá, protože není možno podobným způsobem kladně ovlivnit lidi žijící na Krymu, a zločinná, protože mohli zahynout lidé", řekl Putin, kdy odpovídal na otázku novinářů.

„Myslím si však, že ve skutečnosti je situace ještě více znepokojivá, protože podobné akce nemají žádný jiný smysl, než odpoutání pozornosti vlastního lidu od katastrofální situace v ekonomice, od zoufalého postavení velkého množství občanů vlastní země", dodal Putin.

Podle jeho slov, kyjevské úřady, místo aby hledaly cesty mírového urovnání, přešly k taktice teroru.

„V tomto kontextu hodnotíme atentát na vedoucího představitele Luhanské oblasti, a teď ten pokus na území Krymu", dodal Putin.

Podotkl rovněž, že na ruské straně jsou ztráty — byli zabiti dva ruští vojenští příslušníci. „Podobné věci nenecháme samozřejmě bez povšimnutí", prohlásil ruský prezident.