Kreml komentoval kritické výroky prezidenta USA Baracka Obamy na adresu Ruska v souvislosti se situací v Sýrii a prohlásil, že když Moskva činí podobná prohlášení, pečlivě zvažuje možné následky. Obama promluvil v Pentagonu po zasedání Rady národní bezpečnosti a vyslovil pochyby ohledně možnosti důvěřovat Rusku. Prohlásil, že možný neúspěch syrského příměří bude mít na svědomí Moskva.


„Když činíme podobná prohlášení, pečlivě zvažujeme možné následky", řekl novinářům pomocník prezidenta RF Jurij Ušakov v odpovědi na otázku, jak hodnotí Moskva tato prudká prohlášení a důvěřuje-li Rusko USA v otázce syrského urovnání.

Dohoda o příměří v Sýrii byla uzavřena 22. února v průběhu konzultací mezi Ruskem a USA. Podle společného prohlášení Moskvy a Washingtonu nastalo příměří, které se netýká teroristických organizací Islámský stát, Fronta an-Nusrá (syrská odnož Al-Káidy) a dalších útvarů, zakázaných v Rusku a řadě dalších zemí, které Rada bezpečnosti OSN označila za teroristické, v 00:00 hodin 27. února.