Po celé Ukrajině se v Den vítězství konaly souboje a rvačky, které se často začínaly tím, když si někdo z účastníků si všiml na druhých georgijevské stuhy či jiné sovětské symboly. Kromě toho se ve Lvově se pokusili strhnout pomník ukrajinského komunistického aktivisty a poslankyni v Slavjansku a válečnou veteránku polili zelenou barvou a zaházeli vejci, uvedla na své internetové stránce ukrajinská televize „112 Ukrajina".


Den vítězství v mnoha městech na Ukrajině odehrávaly střety a provokace, poznamenala „112 Ukrajina". Většinou souvisely s tím, že někteří účastníci měli georgievské stuhy a jiné sovětské symboly, které jsou na Ukrajině zakázány (jde o stuhu řádu Sv. Georgije nebo také svatojiřského řádu, který zavedla Kateřina II. Později ji zavedl Sovětský svaz jako symbol vítězství nad nacistickým Německem – pozn. red.).

Takže v Kyjevě došlo k rvačkám a střetům během kampaně „Nesmrtelný pluk", právě kvůli tomu k tomu, že si jeden z účastníků si všiml georgijevské stuhy. V Charkově se „aktivisté“ pokusili servat tento symbol z šatů  náměstka městské rady Andreje Lesíka, výsledkem boje byl zraněný policista a tři demonstranti.