Syrská armáda zahájila ofenzívu na město Rakka, metropoli samozvaného chalífátu, oznámila RT. V tomto směru probíhají mimořádně urputné boje. Vojska syrského prezidenta Bašára Asada zatlačují bojovníky Islámského státu. Armádě se už podařilo vzít pod svou kontrolu významné body a výšiny nedaleko osady Zakíja. „Podle našich plánů bude ofenzíva probíhat několika směry. Za prvé, k dvěma ropným přečerpávacím stanicím, a za druhé, od této výšiny až k bodu 535 na mapě. V prvním směru se podařilo našim vojskům pokročit o 6,5 km", řekl v interview pro RT syrský vojenský představitel.


Bojovníci Islámského státu neustále ostřelují pozice vládní armády. Kromě toho, sebevražední teroristé se pokoušejí přiblížit k pozicím vojsk v autech naložených výbušninou. Syrská armáda však podobné útoky úspěšně odráží.

„Podařilo se nám potlačit odpor nepřítele v několika bodech ve směru Asaríja — Rakka. Ofenzíva probíhá naštěstí úspěšně. Zahájili jsme operaci před týdnem. Za tuto dobu už jsme vzali pod svou kontrolu řadu strategicky významných bodů v tomto směru", vysvětlil jiný syrský vojenský příslušník.

Když se podaří syrské armádě odříznout Rakku od cest zásobování z území Turecka, budou moci vojska vstoupit do města.

Díky podpoře ruského letectva dosáhla syrská armáda velkých úspěchů na několika frontách. Vojáci osvobodili od teroristů celou řadu měst a strategicky významných bodů, a teď se spolu se silami domobrany přibližují k metropoli Islámského státu.