Vůdce UKIP byl v říjnu na francouzské dálnici účastníkem autohavárie poté, co mu upadlo kolo na jeho kombíku Volvo, neboť matice, co ho držely, byly úmyslně uvolněné. Podrobnosti o této potenciálně smrtelné havárii s účastí pana Farage se dostaly na veřejnost tento týden poté, co unikly do tisku. Člověk z UKIP řekl Breitbart London, že pan Farage „zuřil“, že se zprávy o jeho útrapách dostaly na veřejnost, přičemž činitelé strany se hněvají na policii v Kentu, že mu nenabídla ochranu odpovídající jeho vysoce profilovanému postavení a množství výhrůžek smrtí, jaké dostává.


Pan Farage jel během svého návratu domů z Bruselu v říjnu po francouzské dálnici u Dunkirku, když jeho autu upadlo kolo a způsobilo tak havárii vozidla. Pan Farage byl nucen přeskočit bezpečnostní bariéru, aby se tak vyhnul protijedoucí dopravě, hlásí Daily Mail. Řekl:

[quote align="center" color="#999999"]

„Byl jsem v nějakém hrozném zastrkově ocitl jsem se v příšerné situaci.“

„Velkou část tam zabírala oprava silnice, takže auta jezdila sem a tam po té samé straně vozovky. A náhle jsem si uvědomil, že ztrácím řízení, ale nebyla tam žádná krajnice, kam bych zajel. Zpomaloval jsem ke snížení rizika a pak mi náhle uletěla kola. Přeskočil jsem tu zeď tak rychle, jak to zatraceně šlo, abych utekl před náklaďáky a tím vším.“[/quote]

[quote align="center" color="#999999"]