Při čerstvých srážkách mezi Saúdy vedenou koalicí a aliancí Houthiů v severozápadním Jemenu u saúdské hranice bylo zabito údajně nejméně 68 lidí. Boje propukly u města Harad. Střety pokračovaly i přes OSN podporované příměří a mírové rozhovory ve Švýcarsku, které začaly minulé úterý. 20. prosince Jemenská armáda s lidovými silami zničila saúdská vojenská postavení v regionu Safer provincie Ma’rib pomocí svých nových balistických střel Qaher-I, přičemž zabili desítky vojáků tohoto království.


Zničeno bylo i několik vrtulníků Apache a špionážních dronů. 19. prosince utrpěla Saúdy vedená koalice a militanti bojující za Hadiho další úder v jižním Jemenu, když balistická raketa Točka zasáhla jejich tábor v provincii Ma’rib a zabila přes 180 vojáků včetně Saúdských důstojníků a těch ze Sjednocených arabských emirátů.

Spojené národy uvádí, že mírové rozhovory mezi svářícími se stranami v Jemenu skončily uprostřed obnovených bojů v této zemi. Mírové rozhovory mezi zástupci aliance Houthiů a Saúdy vedené koalice začaly ve Švýcarsku v úterý. Zuřivé boje a těžké nálety Saúdy vedené koalice rozbíjí severní Jemen už od soboty, jelikož obě hlavní strany konfliktu v této zemi nadále příměří porušují.

Příslušníci kmenů Houthiů tančí svůj tradiční tanec, aby vyjádřili podporu spravedlivému boji své koalice.

Houthiové odpalují rakety na cíle v Saúdské Arábii.