Televizní kanál RT je pobouřen skandálními prohlášeními redaktora britského časopisu The Economist Edwarda Lucase, který se obořil na RT a vyzval k bojkotování novinářů tohoto televizního kanálu, kdy vystupoval před ministry zahraničí a vysoce postavenými úředníky na Mezinárodní konferenci o bezpečnosti v Mnichově. V průběhu zasedání věnovaného událostem na Ukrajině Lucas prohlásil: „Pravda nemůže zvítězit, když máme co do činění s tak zvanými hromadnými sdělovacími prostředky, jako je televizní kanál RT – bývalý Russia Today, anebo Sputnik, které jsou přímo napojeny na kremelský stroj na výrobu lži“.


Lucas podotkl, že novináře tohoto kanálu je třeba „vytlačit na okraj mediálního prostoru, aby je lidé nepovažovali za skutečné novináře, ale viděli v nich pouze podivíny a propagandisty“. Redaktor přitom uznal, že „lidé dychtivě sledují RT“, protože si myslí, že „média z mainstreamu jim neříkají pravdu“.

Televizní kanál RT je pobouřen tím, že Lucas využil tribuny tohoto fóra, aby vyslovil své osobní připomínky k RT. „To je vyšší stupeň pokrytectví – přijít na akci věnovanou kolektivnímu řešení velkého množství vážných bezpečnostních problémů, které stojí dnes před světem, a využít jí jako tribuny pro nepřátelskou kritiku a rozněcování války“, praví se v prohlášení televizního kanálu.

„Zpravodajové RT denně vystavují své životy nebezpečí, aby informovali o událostech, jimž nikdo jiný se neodváží věnovat pozornost. Dělají to, aby ukázali lidem v celém světě tu stránku reality, kterou většina ostatních masmédií buď neúmyslně, nebo cílevědomě zamlčují“, stojí v prohlášení RT.

6. února se dostala filmařská skupina RT do palby odstřelovačů u výjezdu z města Uhlehorska Doněcké oblasti. Kvůli nepřetržité přestřelce museli novináři zůstat v zablokovaném Uhlehorsku, dokud se jim nenaskytla možnost evakuace.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru