Maďarsko se rozhodlo sdružit s Ruskem proti Spojeným státům. Západní aliance se kvůli tlaku Baracka Obamy a US Kongresu na vstup do války proti Rusku začíná drolit. Nazývá se to sice ‚nová studená válka‘, je to ale ve skutečnosti už horká válka na Ukrajině těsně za dveřmi Ruska.


Americký plán na tamní rozmístění jaderných raket namířených na Rusko letos dosáhl úchvatného pokroku. Dříve neutrální Ukrajinský národ se teď oficiálně stal anti-ruský. A to kvůli Obamově puči. Ukrajina tudíž trpí občanskou válkou mezi ukrajinským režimem, který do Kyjeva 22. února instalovala Obamova CIA spolu s žoldnéři, a lidem ukrajinských krajů na jejím východním cípu, kde ten ukrajinský president, kterého Obama svrhnul, získal kolem 90% všech hlasů, která tam byly odevzdány, a tak je tu ten nově do Kyjeva Obamou instalovaný režim ze západu všeobecně lidmi zavrhován, a tudíž tam teď zuří Ukrajinská občanská válka, při níž Obamův Kyjevský režim odsud zkouší to obyvatelstvo odstranit.

Ale uvnitř Evropské unie a zvláště mezi někdejšími členskými státy bývalého sovětského bloku je to prozatím jen studená válka, která podstupuje proces rozžhavování na snad i super-rozpálenou teplotu jaderného konfliktu mezi Ruskem a NATO (tj. tou organizací sestávající ze Spojených států a jejich vazalských národů stojících proto proti Rusku). A do té Amerika už hodně investuje.

Podle Německých hospodářských novin (GEN) z 25. prosince se „Maďarsko Studené války proti Rusku nezúčastní.“ Ty referují, že: „Maďarský ministerský předseda Viktor Orbán se distancuje od EU a obviňuje americkou vládu z pokusů rozdmýchat proti Rusku novou Studenou válku. Maďarsko se jí nezúčastní.“ GEN se rovněž odkazuje na svůj starší článek z 19. října, v němž referoval, že: „Po Rusku se cílem Američanů stává i Maďarsko: Spojené státy postihly vyšší maďarské vládní činitele a podnikatele zákazem vstupu. Američané na Maďary vytahují obvinění z korupce.“

I vláda Spojených států je ve skutečnosti nesmírně zkorumpovaná, ale i tak používá obvinění z korupce proti činitelům jiných národů, aby jich využívala jako záminku k nucení sklonit se před americkou aristokracií – aby se stali vazalskými národy. Zavede snad americká vláda zákaz vstupu i proti vysokým US činitelům, jako třeba proti Joe Bidenovi už teď a snad i proti Baracku Obamovi poté, co jeho presidentování skončí a on si začne užívat výhod, které se pro něj všeobecně čekají, a dostávat je od Wall Streetu (zrovna tak jako se jich dostává jeho příteli Timothy Geithnerovi)? (A to je jen po té kaskádě korupcí během presidentování George W. Bushe – z nichž žádnou Obama nedovolil vyšetřovat či dokonce stíhat.)

V roce 2013 se průzkum od Gallupa ptal Američanů: „Je ve vládě Spojených států široce rozšířená korupce?“ a 73% odpovědělo: „Ano.“ Ale korupcí prolezlá Obamova administrativa předstírá, že ona zastává pozici mezinárodního arbitra proti korupci u jiných zkorumpovaných národů. Koho tím balamutí? (Možná, že třeba lidi, kteří nečtou tuhle zpravodajskou stránku?)V úterý 23. prosince měly Reuters titulek „Maďarský premiér Orbán: USA zneužívají obvinění z korupce k získání vlivu,“ a referovaly v něm, že: „Spojené státy uprostřed rusko-ukrajinského konfliktu zneužívají domněnky o korupci proti určitým maďarským veřejným činitelům jako ‚zástěrku‘ k posílení svého vlivu nad střední Evropou, řekl v úterý ministerský předseda Viktor Orbán. Orbánovy komentáře přichází během značné eroze vztahů mezi spojencem NATO Maďarskem a Spojenými státy kvůli tomu, co Amerika vnímá jako Orbánovu čím dále autoritářštější vládu a vřelé vztahy Budapešti s Ruskem.“

Americké vlezlé šmírování NSA, militarizace místních policejních sborů a invaze do Iráku, Sýrie, Libye a dalších zemí, které nikdy Spojené státy neohrožovaly, britské Reuters za ‚autoritářské‘ činnosti nepovažují, ale Maďarsko je náhle tak nějak ‚autoritářské‘. Náhle (tohle ale USA neříkaly, když Maďarsko ještě zkoušelo vyhovět požadavkům americké aristokracie), teď je ale Maďarsko už ‚autoritářské‘ a ‚příliš‘ zkorumpované, aby se s ním mohl dělat business.

Když je více než dvě třetiny veřejnosti Spojených států proti prodeji zbraní aerickou vládou ukrajinské vládě, ale 98% US Sněmovny reprezentantů nejenže je chce Ukrajině prodat, nýbrž spíš darovat s tím, že za tuhle velkorysost zaplatí američtí daňoví poplatníci, a když se k tomu přidá 100% Senátu a president takový zákon podepíše, tak je potom americká ‚demokracie‘ falešná?I v tak životně důležité záležitosti, jako je jaderná válka, americká aristokracie, která převážně financuje všechny ‚volby‘ do národních úřadů, vládu USA kontroluje bez ohledu na to, co chce americká veřejnost.

Obamovi se nepodařilo ošálit americkou veřejnost k invazi do Ruska, jako se to povedlo Georg W. Bushovi ji ošálit k invazi do Iráku, teď to ale ani nepotřebuje.

Všechny tyhle trable se podstupují kvůli obklíčení Ruska našimi jadernými zbraněmi. To není výsledek přílišné demokracie; to je výsledek zfalšované ‚demokracie‘.

Takže teď už víme, že je zfalšovaná.

Je zfalšovaná: taková je realita. Jakmile tuto realitu pochopíme, tak už začne dávat smysl i všechno ostatní. Zbavit se iluzí vycházejících ze lží tolika lhářů je předpokladem k pochopení. Všechno před tím jsou jen mýty. Den za dnem to začíná být více a více nebezpečnější. Jaderná válka je smrtelně vážná.

Eric Zuesse

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: informationclearinghouse.info, reformy.cz