Obamu to nepotěší! „Poškodilo by to všechny, jak Evropany, tak Rusy,“ varoval Olli Rehn, evropský komisař ekonomických záležitostí s dodatkem, že: „Kterýkoliv ‚rozumný‘ občan Evropské unie by měl dalším sankcím na Rusko oponovat kvůli ekonomickým nákladům na Evropu.“ Jelikož se dnes ráno Merkelová přitulila k Obamovi k diskusím, tak si můžeme jen představovat sliby, jakými ji lakuje, jen jestli podpoří jeho křížovou výpravu (k čemuž jasně není moc ochotná, jak lze soudit z tiskové konference).


Možná by si to mohla zkontrolovat u podnikových ředitelů svého národa (kteří se halasně dožadují, už žádné sankce), a jak uznává i Rehn, hospodářské zvolnění Ruska už teď mělo „negativní dopad“ na Finsko a Rakousko a „takový ekonomický propad se nejspíš rozšíří i do Německa, Polska a do Baltických zemí.“

Jak hlásí Bloomberg, Evropa by se měla zdržet sankcí na Rusko kvůli ekonomickým nákladům, tvrdí Olli Rehn…

[quote align="center" color="#999999"]

Kterýkoliv „rozumný“ občan Evropské unie by měl dalším sankcím na Rusko oponovat kvůli ekonomickým nákladům na Evropu, řekl EU komisař Olli Rehn.

„Ty by poškodily všechny, Evropany i Rusy,“ řekl dnes v interview ve Vídni Rehn, evropský komisař pro ekonomické záležitosti. „Tomu se lze ovšem vyhnout, přijme-li Rusko cestu vyhýbání se prohlubování a eskalace této krize,“ řekl.

Jelikož vlády EU zvažují ekonomické sankce na Rusko kvůli jeho pochybení, že nezastavilo separatisty na Ukrajině, tak už teď má zvolnění ruské ekonomiky „negativní dopad“ na Finsko a Rakousko, řekl Rehn. Tento ekonomický pokles se nejspíš rozšíří i do Německa, Polska a do Baltických zemí, řekl.

Ukrajinský konflikt se eskaloval, jelikož armáda dnes vyslala obrněné vozy a dělostřelectvo ve snaze znovu zabrat východní město Slovjansk, baštu pro-ruských separatistů. Ruský president Vladimir Putin se od Ukrajiny dožadoval, aby stáhla vojska zpět, zatímco jeho síly zůstávají soustředěné podél hranic.

„Všichni by měli zkusit zmírnit napětí na východní Ukrajině, a tudíž zkusit zabránit eskalaci této regionální krize do celoevropské krize,“ řekl Rehn, který je před odchodem ze svého postu v EU, přičemž se uchází o křeslo v Evropském parlamentu ve volbách 22. května.[/quote]

A tak to tu máme… s tím, jak teď Ukrajina operuje ve své anti-teroristické kampani, tak kterákoliv Putinova reakce učiní ze snah Západu marnost, přičemž Evropa je už široce a hlasitě proti dalším sankcím… což vrhá USA proti tomu zbytku.

Merkelová potvrdila, že ekonomické sankce jsou před volbami 25. května nepravděpodobné.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com